Κατηγορίες

Συνάντηση Βασιλόπουλου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων λιμνοθάλασσας Αιτωλικού – Μεσολογγίου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι αλιείς έθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο,ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών αλιέων λιμνοθάλασας Αιτωλικού-Μεσολογγίου «Το Αιτωλικό», Θεόδωρος Μπότας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας στην Πάτρα.

Οι ελεύθεροι αλιείς που δραστηριοποιούνται εντός της λιμνοθάλασσας είναι περίπου 500 οικογένειες όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου όπου στάθηκε ιδιαίτερα στις ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες και επεσήμανε ότι οι όποιες αποζημιώσεις υπήρξαν στο παρελθόν, για τους αλιείς της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, απευθύνονταν μόνο στους αλιείς που συμμετείχαν σε συνεταιρισμούς που μίσθωναν τα ιχθυοτροφεία της λιμνοθάλασσας με αποτέλεσμα αυτό να έχει φέρει σε οριακό σημείο την επιβίωση των ελευθέρων αλιέων.

Επίσης ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο των ελεύθερων αλιέων καλύτερη εποπτεία της αλιείας στην λιμνοθάλασσα για να αποφεύγονται δυσάρεστα περιστατικά με άλλους αλιείς. Ο κ. Βασιλόπουλος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι οι «ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης και το τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας θα συνεχίσουν τους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *