Κατηγορίες

Το Τμήμα Χαρακτικής του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό”, στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών και Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, το Τμήμα Χαρακτικής του Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”, επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά το Κέντρο Χαρακτικών Τέχνων και Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.

Τα μέλη του Τμήματος μας, επέλεξαν το κυριακάτικο μάθημα Χαρακτικής, να γίνει στον χώρο του Μουσείου. Μαζί με τον δάσκαλό τους, τον Ζωγράφο και Χαράκτη κ. Μιχάλη Κότσαρη, συνομίλησαν εικαστικά με τα έργα της μεγάλης Ελληνίδας χαράκτριας.

Επικεντρώθηκαν στις τεχνικές της χάραξης πάνω στο ξύλο και την πέτρα, παρατηρώντας και θαυμάζοντας την δύναμη της χαρακτικής γραφής της, τόσο στις ξυλογραφίες της πρώτης περιόδου όσο και στις μεγάλες, μνημειακές συνθέσεις πάνω στην πέτρα.

Ένα μοναδικό και ιδιαίτερο μάθημα, που πρόσφερε πολλά στην πρακτική ενασχόληση με την Τέχνη της Χαρακτικής, όπως πρόσφερε επίσης συγκίνηση για τους συμβολισμούς του οικουμενικού έργου της Βάσως Κατράκη και περηφάνεια που ήταν συντοπίτισσά μας.

Αυτό το Μουσείο χρειάζεται την στήριξη όλων μας και προτρέπουμε όσους δεν το έχουν επισκεφθεί να το κάνουν…

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Μουσείου κ. Κώστα Καστανά που ήταν μαζί μας, για την άψογη συνεργασία.

Μπορεί να είναι εικαστικό 1 άτομο και στέκεται
Μπορεί να είναι εικαστικό 5 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικαστικό 4 άτομα και άτομα που στέκονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *