Κατηγορίες

Αποκλεισμός ανεμβολίαστων και από τα θεματικά πάρκα των Χριστουγέννων;;

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για μέτρα πέραν τις υποχρεωτικότητας εμβολίου στους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. H κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τα θεματικά πάρκα των Χριστουγέννων.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση ο κ. Πλεύρης, αφού ανακοίνωσε την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της Όμικρον στη χώρα μας, περιέγραψε τις αποφάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 υπό την απειλή προστίμου.

Ανακοίνωσε πως θα συσταθούν ειδικές επιτροπές, στις οποίες θα απευθύνονται οι πολίτες άνω των 60 που επιθυμούν να εξαιρεθούν από το μέτρο για λόγους υγείες και εκείνες θα αποφασίζουν εάν προκύπτουν λόγοι για την εξαίρεσή τους.

Ο Θάνος Πλεύρης κάλεσε τους πολίτες να πραγματοποιήσουν, εκτός από το δωρεάν τεστ που παρέχει η κυβέρνηση, επιπλέον τεστ ακόμη και από τους εμβολιασμένους, ειδικά τις ημέρες των εορτών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τα θεματικά πάρκα των Χριστουγέννων. Σε αυτά, λοιπόν, θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ για τα ανήλικα τέκνα η είσοδος θα επιτρέπεται με αρνητικό rapid test.

Επίσης, από σήμερα για να δίνεται πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους, η διάγνωση θα πρέπει να γίνεται, όχι με rapid test, αλλά αποκλειστικά με μοριακό έλεγχο (PCR).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *