Κατηγορίες

«Αρνητής Εντατικής Θεραπείας» ο Μητσοτάκης: Δεν έχει στοιχεία για θανάτους εκτός ΜΕΘ

«Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη», είπε ο πρωθυπουργός

Όσο το ΕΣΥ καταρρέει, όσο σπάνε συνεχώς νέα ρεκόρ κρούσματα, διασωληνωμένοι και θάνατοι, όσο κραυγές απόγνωσης και αγωνίας έρχονται από τους υγειονομικούς, αλλά και από συγγενείς ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση δε φαίνεται να θέλει να ακούσει, να δει, να κατανοήσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί.

Δημόσια, δεκάδες επιστήμονες τονίζουν την αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας των ασθενών όταν βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Βουλή, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν έχει στα χέρια του κάποια μελέτη που να το αποδεικνύει. Πιστή η κυβέρνηση αναζητά μελέτες που να αποδεικνύουν τα αυταπόδεικτα!

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την», δήλωσε, κυριολεκτικά φωνάζοντας, ο πρωθυπουργός.

Δηκτικά σχολίασε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού με ανάρτησή του στο Twitter και ο νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκοµείο Νίκαιας και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου.

Η ΟΕΝΓΕ διαψεύδει Μητσοτάκη: Γιατροί υπάρχουν, να προσληφθούν άμεσα

Στην πλήρη διάψευση των ισχυρισμών του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή πως δεν υπάρχουν διαθέσιμοι για πρόσληψη γιατροί στις λίστες επιλαχόντων σε νοσοκομεία της χώρας, προχώρησε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, κα Αφροδίτη Ρέτζιου, κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης που είχε ο κ. Τσίπρας με το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κα Ρέτζιου, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στα νοσοκομεία, καταρρίπτοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν τόσοι γιατροί να στελεχώσουν το ΕΣΥ.

«Γιατροί υπάρχουν. Για να δεις πόσοι γιατροί υπάρχουν πρέπει να προκηρύξεις τις θέσεις. Ας μονιμοποιήσει τους επικουρικούς γιατρούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ας προκηρύξει το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων και θα δείτε ότι υπάρχουν γιατροί να στελεχώσουν το ΕΣΥ» τόνισε η κα Ρέτζιου. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση προκήρυξης θέσης πνευμονολόγου, όπου κατέθεσαν τα χαρτιά τους 30 υποψήφιοι.

Να προσληφθεί το σύνολο των συναδέλφων τους στις λιγοστές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί
Επιπλέον, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί 2.000 προσλήψεων επικουρικών και 2.000 μόνιμων γιατρών, σημείωσε πως δύο μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει με κατεπείγουσες διαδικασίες τις προσλήψεις με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων.

Ταυτόχρονα η ΟΕΝΓΕ πρότεινε να προσληφθεί το σύνολο των συναδέλφων τους στις λιγοστές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί αφού και όλοι να έρθουν όπως είπε «θα είμαστε ήδη πολύ πίσω από τις υπάρχουσες ανάγκες. Διότι είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες που προϋπήρχαν της πανδημίας και καταλαβαίνετε τώρα ότι οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί».

Ακόμη και μία ζωή να χάνεται ενώ θα μπορούσε να είχε σωθεί, εμάς μας εξοργίζει και μας θυμώνει

Όπως υπογράμμισε «ως νοσοκομειακοί γιατροί δεν συμφιλιωνόμαστε, ακόμη και μία ζωή να χάνεται ενώ θα μπορούσε να είχε σωθεί εμάς μας εξοργίζει και μας θυμώνει».

Αναφερόμενη στην επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χαρακτήρισε συνειδητό ψέμα τον επικοινωνιακό χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό. «Εδώ πλέον μιλάμε για συνειδητό ψέμα. Δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο ο ιδιωτικός τομέας Υγείας. Δεν μπορεί τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αποζημίωση, χωρίς παζάρια να μην εντάσσεται το σύνολο των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ενώ πρόσθεσε πως ο ιδιωτικός τομέας συνέχιζε να κερδοσκοπεί την περίοδο της πανδημίας.

Τέλος χαρακτήρισε «κορονονοσήλειο» το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους δεν κάνουν το εμβόλιο.

«Αντί να υπάρξει αυτό που λέμε εκστρατεία στοχευμένη και εξατομικευμένη για να πειστούν όσοι δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έχουμε μετατροπή του εμβολίου σε μέτρο κοινωνικού αυτοματισμού στο δόγμα αυτό της ατομικής ευθύνης» είπε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι αυτό ανοίγει επικίνδυνους δρόμους «αφού αύριο θα μας πουν να πληρώνουν και όσοι δεν πρόσεχαν, όσοι κάπνιζαν και το λέω γιατί παράλληλα με την πανδημία έχουμε και μια παράλληλη πανδημία, αυτή της υπόλοιπης νοσηρότητας, η οποία έχει πάει πολύ πίσω με την μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου».

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *