Κατηγορίες

Για πλαστογραφία καταδικάστηκε ο Χρήστος Τέγας με ένα χρόνο φυλάκιση

Σε έναν χρόνο φυλάκισης για πλαστογραφία, καταδικάστηκε χθες ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας και Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου Χρήστος Τέγας.

Ο κ. Τέγας μηνύθηκε από συναδέλφους του ότι πλαστογράφησε την υπογραφή τους, εμφανίζοντάς τους ως μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής σε εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών. Σύμφωνα με τους μηνυτές οι εκλογές αυτές δεν έγιναν ποτέ, ενώ θα έπρεπε να γίνουν το 2015 και ο κ. Τέγας πλαστογράφησε τις υπογραφές τους προκειμένου να συντάξει τα απαραίτητα πρακτικά για να σταλούν στα κεντρικά του εν λόγω Ταμείου.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι οι υπογραφές αυτές μπήκαν κατόπιν τηλεφωνικής συναίνεσης των μηνυτών, καθώς αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται μεταξύ ανθρώπων που έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, αν κάποιος εκείνη την ώρα απουσιάζει.

Η Έδρα δεν δέχθηκε αυτό το αιτιολογικό και αρχικά επέβαλλε δυο έτη φυλάκισης στον κατηγορούμενο όμως ο συνήγορός του ζήτησε την ελάφρυνση της ποινής λόγω του προτέρου έντιμου βίου και έτσι μειώθηκε στο μισό.

Ωστόσο η δίκη από το ξεκίνημά της ήταν επεισοδιακή, αφού μετά από αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, δεν μπόρεσε να παραστεί η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής εξαιτίας παράλειψης που είχε γίνει παλιότερα και δεν είχε καταχωρηθεί το όνομα της δικηγόρου στα σχετικά πρακτικά, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα. Παρά το γεγονός ότι αυτό δεν ήταν ευθύνη της δικηγόρου δεν μπόρεσε να παραστεί.

aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *