Κατηγορίες

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Μεσολογγίου: «Δικαιωθήκαμε… έχουν αλλεργία στη νομιμότητα»

Το σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου δικαιώθηκε για μία ακόμη φορά, σε θέματα νομιμότηταςΔύο ακόμη αποφάσεις της δημοτικής αρχής Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου ακυρώθηκαν, ως παράνομες, και μη σύννομες με την ισχύουσα νομοθεσία, τι άλλο!

Η μία αφορούσε τρείς παράνομες μετακινήσεις προϊσταμένων και η άλλη παράνομη ανάθεση καθηκόντων σε προϊστάμενο. Οι αποφάσεις αυτές αναφερόταν στην πολύπαθη τεχνική υπηρεσία, στην πολεοδομία και στον πολύπαθο τομέα καθαριότητας και πρασίνου. Οι παράνομες αυτές αποφάσεις για μία ακόμη φορά, με την εμμονή της δημοτικής αρχής, απαξιώνουν το έργο των υπηρεσιών αυτών και απαγορεύουν στους εργαζομένους να ασκήσουν νόμιμα και ορθά τα καθήκοντά τους.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή δείχνει αλλεργία στην νομιμότητα, η οποία αποκαθίσταται μετά από παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων, όπως άλλωστε έδειξε και δείχνει στο θέμα του ΧΥΤΑ και της διαχείρισης των απορριμμάτων (στην οποία εμπλέκονται και όλες οι προαναφερόμενες παραπάνω υπηρεσίες).

Όλες αυτές οι παράνομες και μη ορθολογικές ενέργειες της δημοτικής αρχής οδηγούν το Δήμο πολύ πίσω, σε όλα τα επίπεδα. Η αλλεργία που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στην νομιμότητα, τελικά δείχνει και την αλλεργία που επιδεικνύει στην πραγματικότητα, στην αλήθεια και στην ανάληψη ευθυνών της. Είναι η ίδια αλλεργία που επιδεικνύει για τα έγγραφα που της καταθέτει το Σωματείο Εργαζομένων και όχι μόνο. Αλλεργία καθώς τα έγγραφα περιέχουν την πραγματικότητα των αστοχιών της και των μη νόμιμων ενεργειών της. Αλλεργία που δείχνει το πόσο επικίνδυνη τελικά μπορεί να αποδειχτεί η παράλληλή πραγματικότητα που πρεσβεύει. Παράλληλη πραγματικότητα με αλλεργία στην πραγματική ενημέρωση και στην αντικειμενική και πραγματική διάσταση των γεγονότων. Τελικά το «όλα στο φως» μετατρέπεται μέσω «επικοινωνιακής συσκότισης» σε παραποίηση της πραγματικότητας.

Γιατροί δεν είμαστε, αλλά η μοναδική θεραπεία μιας τέτοια «αλλεργίας» στην πραγματικότητα και την νομιμότητα είναι μία και μοναδική, τυπικότητα, εφαρμογή των νόμων, συνεργασία. Αλλιώς η αρρώστια αυτή κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ανίατη με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα για το Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Το διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *