Κατηγορίες

Από την τηλεόραση και τον Πλεύρη έμαθε ότι είναι φορέας της μετάλλαξης «Όμικρον»

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ο ίδιος ο ασθενής δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ότι πράγματι έχει τη μετάλλαξη Όμικρον.


Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Χανιώτης, που είναι ο πρώτος ασθενής που εντοπίστηκε με την «μετάλλαξη Όμικρον» στην Ελλάδα, έμαθε έκπληκτος από την τηλεόραση ότι νοσεί, από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του zarpanews.gr μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ο ίδιος ο ασθενής δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ότι πρόκειται για τη μετάλλαξη Όμικρον και φέρεται να το έμαθε από την τηλεόραση και την πρωινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ασθενής μένει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νότια Αφρική, ενώ ήρθε στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, 26/11.

Ο ίδιος είναι πλήρως εμβολιασμένος, είχε κάνει τεστ πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα, ενώ έκανε άλλο ένα τεστ όταν έφτασε στη χώρα. Αμφότερα ήταν αρνητικά. Τη Δευτέρα το πρωί ωστόσο, έκανε ένα τρίτο τεστ και αυτό έδειξε ότι είχε κολλήσει κορωνοϊό.

Ωστόσο, το γεγονός ότι επρόκειτο για τη μετάλλαξη «Όμικρον», επιβεβαιώθηκε μόλις σήμερα το πρωί καθώς η ανάλυση του δείγματος έγινε στο εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» «πρόκειται για Έλληνα που ήρθε από τη Νότια Αφρική και το κρούσμα αυτό βρίσκεται στην Κρήτη. Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτοκόλλα καραντίνας και έχει γίνει απόλυτη ιχνηλάτηση».

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *