Κατηγορίες

Ένας απλός ψαράς και ο πρωθυπουργός του Costa Navarino (ΒΙΝΤΕΟ)

Το καλοκαίρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε για τριήμερο στο Costa Navarino αν θυμάστε. Ηταν ένα από τα πολλά τριήμερα διακοπών που έκανε ο πρωθυπουργός, δεν σας λέω τίποτε καινούργιο, το γνωρίζω. Παρασκευή βράδυ έφτασε στο Costa Navarino κι έμεινε μέχρι τη Δευτέρα το πρωί όταν και ξεκίνησε μία ολιγόωρη περιοδεία στον νομό Μεσσηνίας. Η περιοδεία ήταν το πρόσχημα για τις διακοπές, αν καταλαβαίνετε, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Ούτε ότι πήγε στην Κυπαρισσία κι έπιασε βροχή μετά από μήνες. Αλλο είναι το θέμα μας εδώ.

Στον Μάραθο λοιπόν, ένα ψαροχώρι κοντά στους Γαργαλιάνους, ο κ. Μητσοτάκης πήγε να επιθεωρήσει το λιμάνι και τις εργασίες που γίνονταν εκεί. Ήταν παρόντες και ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης αλλά και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Εκεί λοιπόν, στο υπό κατασκευή λιμάνι της Μαραθόπολης, ένας ψαράς τούς τόνισε ότι το έργο ξεκίνησε λάθος. «Αυτό σε δυο μήνες, κύριε πρωθυπουργέ, δεν θα υπάρχει. Θα το πάρει η θάλασσα», του σημείωσε χαρακτηριστικά. Και εξήγησε πως τότε, αναγκαστικά, θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα μια και τα πρώτα θα πάνε χαμένα.

Χασκογέλασαν όλοι ακούγοντάς τον. Εκανε κι ένα από εκείνα τα μέτρια αστεία ο πρωθυπουργός, που νομίζει ότι είναι έξυπνα επειδή γελούν όλοι γύρω του. «Αλλα λεφτά δεν υπάρχουν» του είπε, χωρίς όμως να σταματήσει εκεί. Σίγουρος για την ποιότητα του έργου που επιθεωρούσε έδωσε ραντεβού στον ψαρά για τον Οκτώβριο, βάζοντας και στοίχημα μάλιστα για το λιμάνι, μία μπίρα. «Θα έρθω να με κεράσεις μια μπίρα» του είπε.

Ε λοιπόν, προχθές, η θάλασσα στον Μάραθο κατάπιε τον υπό κατασκευή μόλο του λιμανιού, εξαφανίζοντάς τον. Και το κόστος δεν είναι η μπίρα όπως καταλαβαίνετε…

efsyn.gr / Δημήτρης Κανελλόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *