Κατηγορίες

Γρηγόρης Θεοδωράκης: «Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχουν ανάγκη από έργα – βιτρίνα».

Τις πλημμύρες που “βούλιαξαν” το Μεσολόγγι και άλλες περιοχές του Νομού σχολίασε πριν λίγη ώρα ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, o Μεσολογγίτης πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Εκτός από την διαπίστωση της τραγικής κατάστασης στην οποία περιήλθε η περιοχή, ο Γρηγόρης Θεοδωράκης έκανε και μια σειρά προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η έλλειψη υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων.

Συγκεκριμένα γράφει:

Για μια ακόμη φορά, το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, οι Οινιάδες, κοινότητες στο Ξηρόμερο και άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας πλημμύρισαν από τις έντονες βροχοπτώσεις. Σπίτια, επιχειρήσεις και γεωργικές εκτάσεις υπέστησαν ανυπολόγιστες καταστροφές. Η υστέρηση σε υποδομές και η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων είναι εμφανής. Όμως τώρα είναι η ώρα της δράσης.

• Απαιτείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων που επλήγησαν.

• Απαιτείται άμεση καταβολή αποζημιώσεων και παροχή φορολογικών διευκολύνσεων για τους πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

• Και κυρίως να ξεκινήσει από τώρα σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ένας ουσιαστικός σχεδιασμός έργων ουσίας.

Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχουν ανάγκη από έργα – βιτρίνα. Έχουν ανάγκη από έργα μακράς πνοής με γνώμονα την ανθεκτικότητα των υποδομών και τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος.

Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και έχει εντείνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αν δεν προετοιμαστούμε εγκαίρως, το φαινόμενο των συχνών καταστροφών θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *