Κατηγορίες

Επιστολή Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Μεσολογγίου για τις πλημμύρες στην Ι.Π Μεσολογγίου

Το Σωματείο μας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και τη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα μήνα είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται από πλημμύρες.

Οι τραγικές ελλείψεις έργων προστασίας του λαού και της περιουσίας του από φυσικά φαινόμενα έφεραν αυτά τα τραγικά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Γεγονότα που δείχνουν συνολικά πως για τις έως και σήμερα κυβερνήσεις, περιφερειακές αρχές και την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Διοίκησης η προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα δεν αποτελεί προτεραιότητα και χρειάζεται πάλη για την κατάκτησή τους.

Πρόκειται βέβαια για έργα που δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε. και κατ’ επέκταση οι ελληνικές κυβερνήσεις τα θεωρούν κόστος. Έτσι βλέπουμε κάθε φορά που έχουμε τέτοιες καταστροφές είτε από πυρκαγιές (Μάτι – Ηλεία – Εύβοια κ.λ.π.) είτε από πλημμύρες (Μάνδρα – Αχαϊα – Αιτωλ/νίας κ.λ.π.), είτε από σεισμούς, να επικαλούνται τα έντονα καιρικά φαινόμενα την κλιματική αλλαγή ή όπως είχε πει ο Υπουργός επί Ν.Δ. Βύρων Πολύδωρας για τις πυρκαγιές στην Ηλεία ότι «έφταιγε ο στρατηγός άνεμος». Την ίδια ώρα κανένας από τους αρμόδιους δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του και όλοι πολύ πετυχημένα εξειδικεύονται στην μεταφορά ευθυνών από τον ένα φορέα στον άλλον.

Ο λαός είναι καιρός να βγάλει τα συμπεράσματά του και να βγει στο δρόμο του αγώνα, για να διεκδικήσει εκείνα που τόσα χρόνια του έχουν στερήσει διαχρονικά τόσο οι Δημοτικές Αρχές όσο και οι εκάστοτε κυβερνήσεις. 

ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *