Κατηγορίες

Καθάρισαν εθελοντές το Λιμανάκι στο Αιτωλικό αλλά ο Δήμος απών…

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, καθαριότητα στην τοποθεσία “Λιμανάκι”, κατόπιν πρωτοβουλίας και πρόσκλησης της Δημοτικής Αρχής.

Δυστυχώς δεν υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση, παρ’ όλο που ο καιρός στάθηκε σύμμαχος. Περίπου 10 άτομα έδωσαν το παρόν εκ των οποίων 5 ήταν αυτοί που βοήθησαν στην καθαριότητα, τους οποίους και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως. Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια των εθελοντών απέδωσε καρπούς εφόσον όλη η περιοχή καθαρίστηκε απο απορρίμματα όπως πλαστικά μπουκάλια, χάρτινα ποτήρια κλπ, καθώς επίσης και οι δύο εθελοντές δύτες για ακόμη μία φορά καθάρισαν το υδάτινο μέρος της περιοχής βγάζοντας από μέσα πλαστικές καρέκλες, λάστιχα κ.α.

Με μεγαλύτερη λύπη όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή και οι υπεύθυνοι της δράσης -πέραν ότι ΔΕΝ έδωσε κανένας το παρόν, έστω και για τυπικούς λόγους- ΔΕΝ ανταποκρίθηκαν ούτε στις υποχρεώσεις τους, καθώς όπως αναφερόταν και στην αφίσα που ανήρτησε ο ίδιος ο Δήμος και όπως μας είχε ενημερώσε και δια τηλεφώνου ο υπεύθυνος του Δήμου που επικοινώνησε μαζί μας για την πρόσκληση, όχι μόνο ΔΕΝ παρείχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την σωστή περάτωση (σακούλες απορριμμάτων, γάντια κλπ), αλλά ΔΕΝ ήρθαν ούτε για την αποκομιδή των απορριμμάτων μετά το πέρας της δράσης (όπως επίσης μας είχαν ενημερώσει ότι θα γίνει) με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα δηλ. σήμερα κάποια από τα απορρίμματα λόγω του αέρα να ξανασκορπίσουν στο χώρο και να ξαναπέσουν στη θάλασσα. (βλ. δύο τελευταίες φωτογραφίες οι οποίες είναι σημερινές/Δευτέρα 6-12-2021).

Οι υπεύθυνοι του Δήμου ενημερώθηκαν εκ μέρους μας τηλεφωνικώς και αναμένουμε για την αποκομιδή των απορριμμάτων, έτσι ώστε οι προσπάθειες των 5 αυτών συμπολιτών μας να μην αποβούν άκαρπες. Δεν είναι η πρώτη φορά που σε μια τέτοια είδους συνεργασία απογοητευόμαστε από τον τρόπο αντιμετώπισης, αλλά είναι από τις λίγες φορές που αναγκαζόμαστε να το δημοσιοποιήσουμε, προς ένδειξη σεβασμού στους 5 αυτούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα αυτό.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και παραμένουμε ενεργοί!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και σώμα νερού
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, σώμα νερού και φύση
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *