Κατηγορίες

Πρώτος γύρος ΚΙΝΑΛ: Μεγάλος νικητής ο Ανδρουλάκης, μεγάλοι χαμένοι Λοβέρδος και δημοσκοπήσεις

O Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μεγάλος νικητής, ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι δημοσκοπήσεις οι μεγάλοι χαμένοι του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα, που είναι απίθανο να ανατραπούν. Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου περνούν στον δεύερο γύρο.

Στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ ψήφισαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 267.967.

Με καταμετρημένο το 90,26%,

ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 89.159 και 37,03%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε με 66.920 και 27,79%.

O Ανδρέας Λοβέρδος στην τρίτη θέση με 62.507 και 25,96%.

Ο Παύλος Χρηστίδης κατέκτησε την τέταρτη θέση με 3,26% και 7.840 ψήφους, ο Χάρης Καστανίδης 2,98% και 7.185 ψήφους και ο Παύλος Γερουλάνος 2,97% και 7.161.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, έδειχναν πρώτο στον πρώτο γύρο και με σημαντική διαφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο, με το αποτέλεσμα να τις εκθέτει για μία ακόμα φορά για την αξιοπιστίας τους

Ενδεικτικά:

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει

Ο νικητής του πρώτου γύρου, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου για το πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν και που απετέλεσε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά.

Από την αρχή της προσπάθειας είπα ότι δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή, θέλω να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκαναν.

Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους. Για ανανέωση, ενότητα και αυτονομία. Η δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Κάλεσμα Παπανδρέου για τον β’ γύρο

«Μας ψήφισε ένα μεγάλο μέρος των προοδευτικών πολιτών .Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν αποφασίζουν για την τύχη και το μέλλον της παράταξης. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλώ στη μάχη της ερχόμενης Κυριακής», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Λοβέρδος: Συνεχίζω με ενότητα και σεμνότητα

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή που τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στη γιορτή της Δημοκρατίας και να ζητήσω συγγνώμη για τις ώρες που ταλαιπωρήθηκαν στις κάλπες. Η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον. Συνεχίζω με σεμνότητα και ενότητα», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος που απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι θα πράξει στον δεύτερο γύρο και αν θα στηρίξει κάποιον από τους Ανδρουλάκη – Παπανδρέου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *