Κατηγορίες

“Δεν παραιτούμαι- Την ανανέωση δεν την φέρνει ο Ανδρουλάκης”

«Είμαι ΠΑΣΟΚ στην καρδιά μου, όλα τα χρόνια αυτά»

«Η ανανέωση δεν είναι ηλικιακό θέμα», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, που εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης αλλά αυτή διαφαίνεται ακριβώς στις ιδέες. «Χρειαζόμαστε ανανέωση. Νομίζω όλοι είμαστε υπέρ της ανανέωσης αλλά η ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα. Στο να μπορούμε να χτυπήσουμε στεγανά, τα οποία δεν αφήνουν κομμάτια του ελληνικού λαού, κομμάτια της κοινωνίας να έχουν ουσιαστικό ρόλο. Δεν πιστεύω ότι αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει ο κ. Ανδρουλάκης», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει συγκεκριμένα τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε ότι η ανανεωτική προοπτική δεν χαρακτηρίζει τις ιδέες του. «Εγώ έφερα το Open Gap, μια νέα πρακτική. Έφερα την διαύγεια. Να έχουμε διαφάνεια στην διαδικασία, όχι μόνο στο Κίνημα αλλά και στο κράτος, αλλά να έχουμε κι αξιοκρατικές επιλογές για τα ανώτατα στελέχη όπως είναι οι Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές μεγάλων Οργανισμών. Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση και ήρθε του κ. Σαμαρά, με γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον κ. Ανδρουλάκη, πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας: 4 η ΝΔ, 2 το ΠΑΣΟΚ, 1 η ΔΗΜΑΡ. Δηλαδή, ξανά το μοίρασμα της εξουσίας, αυτή η παλαιοκομματική αντίληψη. Αυτά παλεύω μια ζωή».

Μιλώντας περαιτέρω για τον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολίασε πως ξέρει τις θέσεις του και ότι δεν έχει σαφή ιδεολογική τοποθέτηση, λέγοντας πως ο ίδιος έχει αποδείξει ότι κάνει αλλαγές, καθώς «συγκρούομαι με συμφέροντα, κατεστημένα, συγκρούομαι με τη λογική του κόμματος-μηχανισμού», καταλήγοντας πως ουσιαστικά εκείνος είναι που αντιπροσωπεύει το «νέο» και όχι ο συνυποψήφιος του.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν για το κόμμα. «Εγώ μιλάω για το μεταρρυθμιστικό, ανοικτό κόμμα, και ο κ. Ανδρουλάκης μιλά για παλαιοκομματική αντίληψη. Την ανανέωση δεν τη φέρνει ο φίλος μου ο Νίκος, δυστυχώς», είπε.

Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του για την κατάργηση του βέτο στην ΕΕ, την οποία πρότεινε ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι νέο Ελσίνκι δεν θα γίνει αν δεν έχουμε την απειλή του βέτο, ενώ ερωτηθείς για το πού τον τοποθετεί ιδεολογικά απάντησε «ούτε εγώ το γνωρίζω, ρωτήστε τον ίδιο».

Παράλληλα, επεσήμανε πως η μάχη πρέπει να δίνεται τόσο στην κοινωνία όσο και στην Βουλή. «Η μάχη στην Βουλή πρέπει να υπάρχει και έχουμε το παράδοξο ότι εάν ουσιαστικά εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα έχουμε τον πρόεδρο του Κινήματος στη Βουλή. Είναι παράδοξο να μην ξέρουμε ποιος θα δώσει τη μάχη απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα», τόνισε.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να χάσει στις εκλογές της Κυριακής, είπε πως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί. «Μου έχουν ζητήσει πολλές φορές να παραιτηθώ. Το 2004 μόλις εκλέχτηκα, το 2007, το 2000 με την πολιτική μου έναντι της Τουρκίας, την οποία όλοι ακολουθούν τώρα. Μπορεί κάποιοι να το θέλουν να παραιτηθεί ο Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου δεν παραιτείται, παλεύει για τις αρχές. Δεν δίνω μάχη για αξιώματα, αλλά για να μεγαλώσω την παράταξη και θα δώσω τη μάχη και αυτή την εβδομάδα», είπε. 

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση μη εκλογής του δεν τίθεται θέμα μη υποστήριξης στον νέο αρχηγό. «Εγώ θα παλεύω για τις αρχές μου σε κάθε μετερίζι», είπε.

Τέλος, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι για το ΚΙΔΗΣΟ, μετά τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ εξήγησε πως αυτό αποτελεί ούτως ή άλλως μια συμμαχία πολλών κομμάτων.

«Είναι και η ΔΗΜΑΡ, η Ανανεωτική Αριστερά, η ΕΔΕΜ, βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ αλλά πρέπει μετά, την επόμενη ημέρα, να συζητήσουμε τελικά πως θα συνενωθούμε, εάν θέλετε» δήλωσε, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να επανέλθουν τα σύμβολα αφού όπως είπε «Είμαι ΠΑΣΟΚ στην καρδιά μου, όλα τα χρόνια αυτά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *