Κατηγορίες

Εκλογές ΚΙΝΑΛ / Αύριο η τελική μάχη Ανδρουλάκη – Παπανδρέου

Mε την αυριανή αναμέτρηση των Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία διαδοχής στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. Η πορεία προς τη δεύτερη κάλπη δεν εισέφερε καμία περαιτέρω εμβάθυνση της προγραμματικής συζήτησης, ενώ με την άγρια τροπή που έλαβε επέτρεψε να ξετυλιχτεί το φανταχτερό περιτύλιγμα με το οποίο αριστοτεχνικά επιχειρούσε το μιντιακό σύστημα να περιβάλει τις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Προκειμένου να μειώσει την απόσταση των 23.937 ψήφων του πρώτου γύρου που τον χωρίζουν από τον Ν. Ανδρουλάκη, ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε σε μια τακτική προσωπικής επίθεσης μαζί με πολιτικά στοιχεία. Το μεγάλο προβάδισμα έδωσε στον Ν. Ανδρουλάκη την ευχέρεια να μιλά για ενότητα, αφήνοντας τον Γ. Παπανδρέου να επαναλαμβάνει καθημερινά τις ίδιες κατηγορίες. Η τακτική του πρώην πρωθυπουργού μένει να επιβεβαιωθεί αύριο εάν αποτέλεσε μια αυτοπαγίδευση που στην κλιμάκωσή της τον βρήκε να πετυχαίνει αυτογκόλ ενώ ήδη βρισκόταν πίσω στο σκορ… Εκείνο της ανακίνησης του θέματος των 2.700 περισσότερων ψήφων που εντόπισε η ομάδα του. Ζήτημα που -αφού το έθεσε επίσημα στην ΕΔΕΚΑΠ, όπου διαθέτει την πλειοψηφία- προσπάθησε να πάρει πίσω αποδίδοντας τις υπόνοιες περί νοθείας σε ανάγνωση που έκαναν τα ΜΜΕ επί των λεγομένων του και όχι σε δική του πρόθεση. Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις στη Χαρ. Τρικούπη γι’ αυτή την κίνηση.

Χθες η εταιρεία που έχει αναλάβει τις εκλογές εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση, επισημαίνοντας, παράλληλα, την ευθύνη και τον ρόλο της ΕΔΕΚΑΠ στη «διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και της πιστοποίησης των αποτελεσμάτων». «Σε μεμονωμένα εκλογικά τμήματα παρουσιάστηκε αδυναμία σύνδεσης στο δίκτυο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εφορευτικές επιτροπές, πάντα σε συνεννόηση με την ΕΔΕΚΑΠ, αποφάσισαν να συνεχιστεί κανονικά η ψηφοφορία, με την καταγραφή των ψηφοφόρων σε χειρόγραφες καταστάσεις. Εν συνεχεία έγινε καταχώριση στο σύστημα διαπιστεύσεων για να υπάρχει πλήρης ταύτιση μεταξύ των ηλεκτρονικών διαπιστεύσεων και των χειρόγραφων καταστάσεων». Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «οι κατευθυντήριες γραμμές και η πιστή τήρηση των κανόνων, στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ., δίνονται κατ’ αποκλειστικότητα από την ΕΔΕΚΑΠ».

Αυτό που είχε δοθεί ως εξήγηση από την Πέμπτη το βράδυ που ο Γ. Παπανδρέου ήγειρε το ζήτημα είναι ότι οι εφορευτικές επιτροπές σε κάποιες περιπτώσεις δεν μετέφεραν τα χειρόγραφα στοιχεία στα ηλεκτρονικά αρχεία, εξού και η αναντιστοιχία. Μετά από τον τεράστιο θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ΕΔΕΚΑΠ προχώρησε χθες σε εγκύκλιο επισημαίνοντας ότι αν υπάρξει ξανά πτώση του συστήματος τηλεπικοινωνιών, «σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα» και «σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων» το εκλογικό τμήμα θα ενημερώνει άμεση την ΕΔΕΚΑΠ για τις απαραίτητες οδηγίες.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης έδειξε Ανδρουλάκη

Με μια ξαφνική πρωινή δήλωση χθες, ο Απόστολος Κακλαμάνης έσπευσε να πάρει θέση για τον β’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής έδειξε σαφώς προς τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ακόμα μία κίνηση στην προεκλογική σκακιέρα που τονίζει τις επιπρόσθετες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Γ. Παπανδρέου στην αυριανή κάλπη.

Ο Απ. Κακλαμάνης μίλησε για «ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της ενότητάς της στο πλαίσιο ενός σύγχρονου κοινοβουλευτικού κόμματος με ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα, με δημοκρατική λειτουργία, χωρίς αρχηγισμούς και τα καπετανάτα του παρελθόντος». Είπε ότι «το έργο αυτό μόνο μία νέα γενιά στελεχών, με τη συμπαράσταση όλων μας, μπορεί να φέρει αποτελεσματικά εις πέρας», σημειώνοντας ότι «αυτό επιβάλλουν οι φυσικοί νόμοι της ανανέωσης και προτείνει η πλειοψηφία των 270.000 δημοκρατικών πολιτών της 5ης Δεκέμβρη…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *