Κατηγορίες

«Φτάνει πια, όχι άλλη γυναικοκτονία» – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κλαυθμώνος

Σε μια νοσηρή κοινωνία σαν αυτή  που μένει απαθής μπροστά σε ένα τέτοιο εγκληματικό φαινόμενο, που σιωπά, δεν αντιδρά, γυναίκες «πέφτουν από τις σκάλες» κάθε μέρα.

Σήμερα, η κοινωνία θρηνεί τη 16η γυναίκα, που έφυγε από τα ψυχρά χέρια της πατριαρχίας. Μια γυναίκα που ήταν εγκλωβισμένη και κακοποιούνταν διαρκώς σε έναν δυστυχισμένο γάμο. Μαζί με τον θρήνο για την πιο πρόσφατη γυναικοκτονία, θρηνούμε και για τις υπόλοιπες 15. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια, όχι άλλη γυναικοκτονία».

Στην Αλεξανδρούπολη, μια 29χρονη μητέρα τριών παιδιών, η Τζεβριέ Εδινερλί, βρήκε φρικτό θάνατο αφού ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγο της και παρέμενε σοβαρά τραυματισμένη στο σπίτι χωρίς ιατρική περίθαλψη για μέρες.

«Δεν φταίει το ποτό, δεν φταίει η ανεργία το χέρι του το όπλισε η πατριαρχία» ένα από τα συνθήματα που ακούγεται στη συγκέντρωση όπου μέλη των φεμινιστικών συλλογικοτήτων έχουν απλώσει στο έδαφος ένα κόκκινο ύφασμα έχουν τοποθετήσει κεριά, ενώ ακούστηκε το σύνθημα «Τέρμα η βία, τέρμα ο σεξισμός, ούτε μια λιγότερη από δω και μπρος», σύμφωνα με το avgi.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα 10 Δεκεμβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως σημειώνει το Μωβ, το Πανελλαδικό σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων με πολύπλευρη δράση, που καλεί στην συγκέντρωση, «Η κουλτούρα της έμφυλης βίας και την συγκάλυψης βρίσκονται μαζί μας, μέσα στα σπίτια μας. Ο εφιάλτης και η κτηνωδία που βιώνουμε είναι ανείπωτη. Σε μια νοσηρή κοινωνία σαν αυτή  που μένει απαθής μπροστά σε ένα τέτοιο εγκληματικό φαινόμενο, που σιωπά, δεν αντιδρά, γυναίκες «πέφτουν από τις σκάλες» κάθε μέρα. Δεν θα συνηθίσουμε τον φόβο ποτέ, δεν θα συνηθίσουμε την απώλεια ποτέ!»

«Σπάμε τη σιωπή, ζητάμε βοήθεια!» καταλήγει σε ανακοίνωση του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *