Κατηγορίες

Σαν σήμερα “έφυγε” ο ταλαντούχος Μεσολογγίτης ζωγράφος Ηλίας Πασσίσης (2002)


Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια (11/12/2002), έφυγε από κοντά μας ο ταλαντούχος Μεσολογγίτης ζωγράφος Ηλίας Πασσίσης.

Στη ζωγραφική πρωτοεμφανίστηκε επίσημα με το έργο του «Κωστής Παλαμάς» στον Παρνασσό το 1969, όπου και βραβεύτηκε!
Διακρίθηκε κι απέσπασε βραβεία στις Πανελλήνιες Εκθέσεις το 1973, το 1975 και 1979 σε Αθήνα (Ζάππειο) και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ατομικές Παρίσι και Todi Ιταλίας.

Με τη συλλογή του Μουσείου Βορρέ έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις την δεκαετία του 1980 σε Σικάγο, Οντάριο, Ουάσιγκτον, Βικτώρια, Τορόντο, Οττάβα, Λος Άντζελες, Σηάτλ κ.α.

φτου... κακά!: ΗΛΙΑΣ ΠΑΣΣΙΣΗΣ - Ο ζωγράφος που έφυγε νωρίς...

Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Βορρέ, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο Μουσείο Κωστή Παλαμά και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Από το 1970 ασχολήθηκε με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό εκθέσεων πολιτιστικού κι εμπορικού περιεχομένου, καθώς και με την εσωτερική οργάνωση μουσειακών χώρων.

ΠΑΣΣΙΣΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΑΣΣΙΣΗΣ | saltsinologies | Σελίδα 2

Σχεδίασε Εκθέσεις για το Υπουργείο Πολιτισμού σε πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως και τα Μουσεία στο ΜΕΤΡΟ (Σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Πανεπιστήμιο κ.α).

Δυστυχώς έφυγε νέος, αλλά θα μείνει αξέχαστος για το μεγάλο ταλέντο του, τη σεμνότητα, την περίσσεια ευαισθησία , την γοητεία και το ανατρεπτικό του χιούμορ!

φτου... κακά!: ΗΛΙΑΣ ΠΑΣΣΙΣΗΣ - Ο ζωγράφος που έφυγε νωρίς...

Άξιο τέκνο της Μεσολογγίτικης καλλιτεχνικής παράδοσης ο ΗΛΙΑΣ ΠΑΣΣΙΣΗΣ ως εχθρός της ασχήμιας και μεγάλος ζωγράφος, άφησε τα έργα του να συνομιλούν μαζί μας εσαεί αισθητικά με αξιοζήλευτη ειλικρίνεια!!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image.jpeg
Πασσίσης Ηλίας

Γράφει ο ΑΛΕΚΤΩΡ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *