Κατηγορίες

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μεγάλη η προσέλευση – Ψήφισαν Ανδρουλάκης και Παπανδρέου

Σε εξέλιξη οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. “Σήμερα επιλέγουμε μια ισχυρή ηγεσία” δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, με τον Ν. Ανδρουλάκη να ζητάει καθαρή εντολή. Πάνω 104.840 οι ψηφοφόροι έως τις 12:45 το μεσημέρι. Αναλυτικά η διαδικασία.

Η διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ λαμβάνει χώρα σήμερα Κυριακή (12/12) με τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε το πρωί στο δημαρχείο Νίκαιας, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι “σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία”. Σχεδόν ταυτόχρονα ψήφισε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ο Ν. Ανδρουλάκης ζητώντας καθαρή εντολή.

Σήμερα δεν παρατηρούνται ουρές και καθυστερήσεις στα εκλογικά τμήματα, καθώς μόνο όσοι ψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δικαίωμα ψήφου στο δεύτερο γύρο.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι μέχρι τις 12:45 το μεσημέρι, οι ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες ήταν γύρω στις 105.000.

Ποιοι ψηφίζουν και πώς

Είναι χρήσιμο για όσους επιθυμούν να ψηφίσουν να γνωρίζουν ότι δικαίωμα ψήφου στο δεύτερο γύρο έχουν μόνο όσα μέλη ή φίλοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή (5 Δεκεμβρίου).

Κατά την εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, η αναζήτηση των στοιχείων των ψηφοφόρων θα πραγματοποιηθεί από το μητρώο ψηφισάντων του πρώτου γύρου όπως ενημέρωσε χαρακτηριστικά το ΚΙΝΑΛ.

Αντιθέτως, εφόσον κάποιος ψήφισε στον πρώτο γύρο, έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού επιθυμεί κατά το δεύτερο γύρο. Ετσι επιτυγχάνεται μία σχετική ευελιξία.

Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη παράτασης όπως έγινε και την πρώτη Κυριακή, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής αιτείται παράταση από την ΕΔΕΚΑΠ, η οποία και αποφασίζει αρμοδίως.

Αυτή τη φορά όσοι ψηφίζουν δεν θα καταβάλλουν το ποσό των τριών ευρώ, όπως έγινε την προηγούμενη Κυριακή.

Στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού μπορούν οι ψηφοφόροι να προσέλθουν από 7:00 έως 19:00.

Για τον Απόδημο Ελληνισμός οι ώρες ψηφοφορίας στα εκλογικά τμήματα είναι οι εξής:

  • της Αυστραλίας 10:00 – 19:00 τοπική ώρα
  • της Κύπρου 9:00 – 19:00 τοπική ώρα
  • των χωρών της Ε/Ε 9:00 – 17:00 τοπική ώρα
  • της Αγγλίας 12:00 – 18:00 τοπική ώρα
  • των ΗΠΑ 9:00 – 16:00 τοπική ώρα
  • του Καναδά Μόντρεαλ 9:00 – 15:00 και Τορόντο 9:00 – 14:00 τοπική ώρα.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *