Κατηγορίες

‘Εκτακτες συσκέψεις Περιφέρειας με τον Δήμο Μεσολογγίου για συντονισμό ενεργειών παρέμβασης

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές έκτακτες συσκέψεις, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά, του Αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών Θανάση Μαυρομάτη, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλ/νίας, Νικ. Μασίκα και του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας, Νικ. Νικολόπουλου, τόσο στην Ι.Π. Μεσολογγίου όσο και στη Ναύπακτο, παρουσία εκπροσώπων των δύο Δήμων, προκειμένου να γίνει συντονισμός ενεργειών παρέμβασης σε επικίνδυνα σημεία.

Στην περιοχή υπάρχουν υδατορέματα που λειτουργούν οριακά ενώ σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν μηχανήματα που αποκαθιστούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό πτώσεις αναχωμάτων, προκειμένου να διαφυλάξουν τις «αντοχές» και να διευκολύνουν την απορροή των υδάτων. Σημειώνεται, επίσης, ότι εντολές προληπτικής εκκένωσης εκδόθηκαν από τους Δήμους Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπάκτου, λόγω του κινδύνου πλημμυρών.

«Τόσο η Αιτωλοακαρνανία, όσο και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, έχουν δεχθεί τεράστιες ποσότητες όμβριων υδάτων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, που σε συνδυασμό με την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση από τις προηγούμενες κακοκαιρίες, αλλά και με τις παρωχημένες υποδομές σε πολλές περιπτώσεις, δημιουργούν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με όλες τις δυνάμεις της βρίσκεται σε κάθε σημείο που υπάρχει κίνδυνος και συνεργάζεται άψογα με τους Δήμους και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Τα μηχανήματα είναι και θα παραμείνουν διαθέσιμα έως ότου παρέλθει ο κίνδυνος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται για την πορεία του κύματος κακοκαιρίας και να υπακούν στις οδηγίες των στελεχών Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων Αρχών. «Πρώτο μέλημα όλων μας αυτές τις ώρες είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια, η προστασία οικισμών και περιουσιών» τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *