Κατηγορίες

Νικητής με διαφορά ο Ανδρουλάκης- Τα επόμενα βήματα του νέου αρχηγού

Το συντριπτικό ποσοστό σχεδόν 68% που συγκέντρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι του Γιώργου Παπανδρέου τού δίνει τον «αέρα» να αλλάξει πολλά και γρήγορα μέσα στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο 43χρονος ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης νίκησε με διαφορά έναν πρώην πρωθυπουργό σε μια εκλογική διαδικασία στην οποία ψήφισαν στον α’ γύρο 271.000 και στον β’ γύρο 206.126 φηφοφόροι.

Αυτή η διαφορά πρέπει να τον προβληματίσει καθώς 65.000 ψηφοφόροι ενδιαφέρθηκαν μόνο να στείλουν τον εκλεκτό τους στον δεύτερο γύρο και δεν ασχολήθηκαν με την τελική επιλογή του αρχηγού. Αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος για την Χαριλάου Τρικούπη.

Προέχει για την νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ η αξιοποίηση αυτού του επικοινωνιακού κέρδους που αποτυπώθηκε σε πρωτοσέλιδα και τηλεοπτικές εκπομές όλη την προηγούμενη εβδομάδα ως  ρεύμα ανανέωσης.

Η παραμονή στις Βρυξέλλες είναι ένα καυτό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ. Επειδή ο ίδιος δεν είναι μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα πρέπει να επιλέξει τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τα ονόματα των Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Παπανδρέου ακούγονται ήδη αλλά  ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Θα προτιμούσε, λένε πολιτικοί αναλυτές, ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά, αλλά η θέση και ο ρόλος είναι τέτοιος που απαιτεί έναν πιο έμπειρο και πολιτικά και κοινοβουλευτικά.

Σήμερα το πρωί ο κ. Ανδρουλάκης θα μεταβεί στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη για τη διαδικασία παράδοσης παραλαβής από τον γενικό διευθυντή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Σαλαγιάννη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε χθες στον Νίκο Ανδρουλάκη και του ζήτησε να συναντηθούν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανόν να συναντηθούν την Πέμπτη στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε με σαρωτικό ποσοστό έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στον β’ γύρο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής. Στο 97,11% (200.294) των ψηφισάντων η διαφορά είναι στο 67,88% (135.092 ψήφοι) – υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι 32,12% (63.925 ψήφους ) του Γιώργου Παπανδρέου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *