Κατηγορίες

Αφιέρωμα στη μνήμη του Μεσολογγίτη Θ. Παππά- Τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία

Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο γνωστός Μεσολογγίτης Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω Θεόδωρος Παππάς

“Παιδί της Κατοχής” ήταν η προσφιλής του σύσταση σε φιλίστορες της ηλικίας του αλλά και σε νεότερους φίλους του. Πολυγραφότατος στον τοπικό τύπο και ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Μεσολογγίου και όχι μόνο.

Προσωπικός φίλος του αποβιώσαντα Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου αλλά και άλλων σημαντικών πολιτικών προσώπων. Γαλουχημένος και λάτρης της μεγάλης και εξειδικευμένης σχολής των βερμπαλιστών δικηγόρων. Απολαυστικές και παροιμιώδεις οι αγορεύσεις του στις δικαστικές αίθουσες. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι με τον θάνατο του Θεόδωρου Παππά έκλεισε ο κύκλος της μεγάλης μεσολογγίτικης σχολής δικηγορίας.

Ο αείμνηστος Μεσολογγίτης δικηγόρος, Θεόδωρος Παππάς, στην Δημόσια Ελβετική Τηλεόραση.”

«Είναι πολύ δύσκολο σήμερα να βρεις έναν πολιτικό που να μπορεί να πείσει τους νέους να μην εγκαταλείψουν την Χώρα τους», δήλωνε το 2015 στον τηλεοπτικό φακό της Δημόσιας Ελβετικής Τηλεόρασης RSI, ο αείμνηστος Μεσολογγίτης Δικηγόρος παρ’ Αρείῳ Πάγῳ, Θεόδωρος Παππάς.

Λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση του Σεπτέμβρη του 2015, ο Μεσολογγίτης σκηνοθέτης, Λευτέρης Δακαλάκης,που ζει και εργάζεται στην Ελβετία, είχε φιλοξενήσει τον Θεόδωρο Παππά στην σειρά αφιερωμάτων με τίτλο: «Storie di Grecia – Ελληνικές Ιστορίες» που πραγματοποίησε για λογαριασμό της Δημόσιας Ελβετικής Τηλεόρασης RSI (Radiotelevisione della Svizzera Italiana).

Στον ρόλο του δημοσιογράφου, ο επίσης Μεσολογγίτης, Μάκης Θεοφιλάτος, ο οποίος «εκμεταλλευόμενος» την ραδιοφωνική του εμπειρία, είχε καταφέρει να αποσπάσει από τον Θεόδωρο Παππά, σημαντικές ιστορικές μαρτυρίες και τεκμήρια από τις εκλογικές αναμετρήσεις που ο ίδιος είχε βιώσει από το 1940 και έπειτα.

«Υπόσχοντο καλοπέραση, δουλειές για νέους, μεγάλες κουβέντες μα χωρίς μεγάλες ελπίδες για βελτίωση της ποιότητας ζωής», συνεχίζει ο Θεόδωρος Παππάς, ενθυμούμενος παλαιές προεκλογικές εκστρατείες.

Η πολιτική, είναι η τέχνη του δυνατού, η επιστήμη του συγγενούς, όπως είπε και ο Μπίσμαρκ. Όμως, παρόλα αυτά, όχι. Δεν θα συμβούλευα κανέναν να ασχοληθεί με την πολιτική. Η πολιτική, σήμερα, απέχει πολύ από τις ανάγκες του Λαού“, ήταν μερικά από τα λόγια του αείμνηστου Θεόδωρου Παππά στην Ελβετική Τηλεόραση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *