Κατηγορίες

Ανοίγει τις πύλες του το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο στις 18 Δεκέμβρη

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας του Ξενοκρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου, στην εμβληματική Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, με αφορμή την επέτειο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το Ξενοκράτειο Μουσείο στεγάζει πλούσιες αρχαιολογικές συλλογές ευρημάτων, που χρονολογούνται από τα προϊστορικά έως ρωμαϊκά χρόνια, και προέρχονται από όλο το εύρος της Αιτωλοακαρνανίας, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η αποκατάσταση του κτηρίου, κηρυγμένου μνημείου, υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, ενώ και η δημιουργία του Μουσείου και η οργάνωση της μόνιμης έκθεσής του από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.
Η Πράξη υλοποιήθηκε μέσω του Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020 – Δράσεις Ο.Χ.Ε. Μεσολογγίου – Αιτωλικού και συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 2.257.950,96 €. Η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου και ο εξωτερικός φωτισμός του κτηρίου χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Το Μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό από το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 12.00 μ.μ. και θα παραμείνει ανοικτό κατά την ημέρα αυτή έως τις 19.00. Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο. Στο εξής θα λειτουργεί καθημερινά με ωράριο 08.30-15.30, πλην της Τρίτης. Τα επίσημα εγκαίνια θα ακολουθήσουν αργότερα, όταν οι συνθήκες πανδημίας το επιτρέψουν.
Κατά την προσέλευση του κοινού θα τηρηθούν απαραίτητα τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, για τα οποία μπορεί κανείς να ενημερωθεί και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (www.culture.gov.gr/el/announcements/SitePages/announcements.aspx.).

Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Η Διευθύντρια της Εφορείας
Ι.Π. Μεσολογγίου ΟΛΥΜΠΙΑ ΒΙΚΑΤΟΥ
Ασ. Φωτήλα 2, 302 00 Μεσολόγγι Αρχαιολόγος
Τηλ. 2631026068

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *