Κατηγορίες

Πρόταση για γέφυρα στρατιωτικού τύπου μέχρι την αποκατάσταση της παλιάς

Επιστολή έστειλε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου στους αρμόδιους Υπουργούς και τον Περιφερειάρχη για την σύντομη αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου και την προσωρινή λύση της στρατιωτικής γέφυρας στο μεσοδιάστημα ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών γιατί η δυσκολία στην μετακίνηση τους δημιουργεί σοβαρό πλήγμα και στους επιχειρηματίες του Μεσολογγίου.

Η επιστολή γράφει:

Αξιότιμοι Υπουργοί κ. κ. Κώστα Καραμανλή, Χρήστο Στυλιανίδη, Στέλιο Πέτσα,
Αξιότιμε Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριε Φαρμάκη,

Η καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε νευραλγικά τμήματα του οδικού δικτύου του Δήμου μας και ιδιαίτερα στη γέφυρα του Ευήνου, η οποία συνδέει το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό και τις Οινιάδες με τον Γαλατά, το Περιθώρι και τα όμορα χωριά του Δήμου Ναυπακτίας.

Η γέφυρα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, στα πρόθυρα κυριολεκτικής κατάρρευσης, αφήνοντας ως μοναδική επιλογή τη χρήση της Ιόνιας Οδού για τις μετακινήσεις από τη μία περιοχή στην άλλη. Το γεγονός αυτό εξαναγκάζει τους κατοίκους των χωριών να διανύουν πολύ μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις στην καθημερινότητά τους και δυσχεραίνει ιδιαίτερα την πρόσβασή τους στην αγορά του Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τους συναδέλφους επιχειρηματίες, εν μέσω μάλιστα της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου.

Ως εκ τούτου, ως Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου ζητάμε να μεριμνήσετε για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών στη γέφυρα του Ευήνου και την παράδοσή της εκ νέου στην κυκλοφορία.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών και επειδή η διαδικασία αυτή ίσως αποδειχθεί χρονοβόρα, προτείνουμε ως προσωρινή λύση την τοποθέτηση γέφυρας στρατιωτικού τύπου για να επαναλειτουργήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η Παλαιά Εθνική Οδός στο συγκεκριμένο σημείο.

Κλείνοντας, αναμένουμε την παρέμβασή σας ώστε να ξεκινήσουν επίσης άμεσα εργασίες για την επιδιόρθωση των υπό κατάρρευση τμημάτων του οδικού δικτύου στον ορεινό όγκο του Αράκυνθου, οι κάτοικοι των χωριών του οποίου είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο Δήμο Μεσολογγίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *