Κατηγορίες

Κουρουμπλής για τη διαγραφή του: «Πνίγηκαν ασθενείς από την κακή ροή οξυγόνου»

O Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στο OPEN σχετικά με την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι η διαγραφή του έγινε μετά την τοποθέτηση που έκανε στην Βουλή απυευθυνόμενος προς την κοινοβουλευτική ομάδα της Νεάς Δημοκρατίας λέγοντας «Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε. Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι!». Ο Αλέξης Τσίπρας του έδωσε τελεσίγραφο να ανακαλέσει τις δηλώσεις του αλλιώς θα ακολουθήσει η διαγραφή του, πράγμα που αρνήθηκε να κάνει ο κ. Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε στο OPEN σχετικά με τα όσα είπε στην Βουλή ότι «Το επίδικο τώρα δεν είναι ούτε ο Κουρουμπλής, ούτε αυτά που είπε και ενδεχομένως παρερμηνεύθηκαν. Το επίδικο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία έκθεση που δεν αμφισβητείται και δεν τολμάει κανείς να την αμφισβητήσει, γιατί είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά. Φέρει την υπογραφή του συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα. Το συμπέρασμα αυτής τη έκθεσης είναι ότι χάθηκαν άδικα τουλάχιστον 7.500 άνθρωποι».

Στην συνέχεια τόνισε σχετικά με τον εμβολιασμό και το ΕΣΥ ότι «Βεβαίως το εμβόλιο πρέπει να γίνει, είναι απαραίτητο και χρήσιμο. Δεν φτάνει όμως. Όπως έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, παράλληλα με το εμβόλιο χρειάζεται και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και βεβαίως η προσοχή όλων μας».

Τέλος, προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία λέγοντας ότι άτομα που φροντίζουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ προκάλεσαν θανάτους από την κακή ροή οξυγόνου. Συγκεκριμένα, είπε ότι «Όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ, ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν από την κακή ροή οξυγόνου», ενώ διερωτήθηκε «Ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *