Κατηγορίες

Ξεκινούν άμεσα οι «Επισκευές στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 138.276,12 Ευρώ

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται εντός εκατόν πενήντα (150) συνολικά ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σύμβασης .

Έχει μπει στην  τελική ευθεία συμβασιοποίησης , ενώ την Πέμπτη 16/12/2021 ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος είχε συνάντηση στα  γραφεία της Εταιρείας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», που είναι και ο Φορέας κατασκευής του έργου, με τον Πρόεδρο, Τιμολέων Κατσίπο, τον   Διευθύνοντα Σύμβουλο, Θανάση Γιάνναρη και τον Γενικό Διευθυντή έργων, Θόδωρο Κυριαζόπουλο.

Το Γυμνάσιο Νεοχωρίου Μεσολογγίου στεγάζεται σε διώροφο κτίριο κατασκευής του 1972. Το κτίριο λόγω παλαιότητας και έλλειψη συντήρησης παρουσιάζει σημαντικές φθορές και με τις εργασίες που θα γίνουν θα αλλάξει ριζικά όψη.

Το έργο αυτό  αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι από την υλοποίηση της προτεραιότητας που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή με την εκλογή της για τη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων.

Προβλέπονται όλες οι  απαιτούμενες παρεμβάσεις  στη στέγη, επιδιορθώσεις  επιχρισμάτων, ελέγχου και αποκατάστασης ρωγμών  αιθουσών διδασκαλίας, χρωματισμών, αντικαταστάσεων ειδών υγιεινής, συντήρησης κιγκλιδωμάτων, δικτύων ύδρευσης -αποχέτευσης  κλπ. Ανάμεσα στις εργασίες  περιλαμβάνονται επίσης  παρεμβάσεις  στο λεβητοστάσιο καθώς και στο περιβάλλοντα χώρο.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος ανέφερε σχετικά «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο  που θα  καλύψει ανάγκες  και κενά που έχουν καταγραφεί στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα και με την ολοκλήρωση του έργου θα γίνει πιο λειτουργικό και ασφαλή. Προχωράμε μέσα από συνεργασία στη διεκδίκηση βελτίωσης των υποδομών εμβληματικών σχολικών κτιρίων που οι μαθητές τους διδάσκονται ακόμα σε προκάτ αίθουσες, καθώς και άλλων σχολικών μονάδων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *