Κατηγορίες

Μητσοτάκης: Δεν χρησιμοποίησα την καλύτερη δυνατή διατύπωση για τις ΜΕΘ

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να απαντήσει για τις κατηγορίες σχετικά με την μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θόδωρου Λύτρα, απέδωσε τις δηλώσεις του περί μηδενικών ενδείξεων αυξημένων θανάτων σε όσους είναι εκτός ΜΕΘ σε… κακή διατύπωση.

Επέμεινε μάλιστα, πως δεν έφτασε ποτέ στο Μέγαρο Μαξίμου, απέφυγε, ωστόσο, να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη. Προέβη, ωστόσο, σε αυτοκριτική ως προς την διατύπωση που χρησιμοποίησε πριν λίγο καιρό στη Βουλή σχετικά με τις διασωληνώσεις εντός και εκτός ΜΕΘ

“Στην προηγούμενη ομιλία μου δεν χρησιμοποίησα την καλύτερη δυνατή διατύπωση: Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι πράγματι μία λύση ανάγκης, στην οποία αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε όταν η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Απάντησε ο ίδιος ο καθηγητής επαναλαμβάνοντας το βασικό συμπέρασμα της μελέτης που δεν είναι άλλο από το ότι όσο πιέζεται το σύστημα Υγείας τόσο αυξάνονται οι απώλειες. Πρόκειται για δεδομένα τα οποία πρώτος εγώ επικαλούμαι εδώ και πολλούς μήνες, πολύ νωρίτερα από την παράδοση της μελέτης του κ. Τσιόδρα στην κυβέρνηση, όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, γιατί τη μελέτη αυτή ουδέποτε την πήραμε εμείς στα χέρια μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *