Κατηγορίες

Ψήφισμα για το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των δήμων και την επιβολή τέλους ταφής απορριμμάτων

Ανακοίνωση – ψήφισμα εξέδωσε η “Συμμαχία για το μέλλον” που υπερψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις, για το θέμα της ΔΕΥΑΜ και την μη συμμετοχή της στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας καθώς επίσης και για την επιβολή τέλους ταφής απορριμμάτων από την 1/1/2022 όσον αφορά τον ΧΥΤΑ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια για το θέμα της ΔΕΥΑΜ και έχουμε τονίσει επανειλημμένα το πόσο μεγάλο λάθος είναι, η μη συμμετοχή της στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Δ.Ε. ώστε να παράγει το ρεύμα που καταναλώνει, να απαλλαγεί από τους παρόχους ρεύματος και να μπορέσει να ρυθμίσει τα χρέη της.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν μας άκουσε και τα  χειρότερα έρχονται.

Η μεγάλη αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος,  θα αυξήσει το χρέος της ΔΕΥΑΜ και θα μετακυλήσει την όποια αύξηση τιμολογίων στους δημότες.

Το άλλο μεγάλο θέμα στο οποίο έχουμε επίσης αναφερθεί πολλές φορές είναι το θέμα του ΧΥΤΑ.

Όποιος δήμος δεν έχει ένα λειτουργικό και νόμιμο ΧΥΤΑ, με οργανωμένη ανακύκλωση, από 1/1/22 θα πληρώνει τέλος ταφής απορριμμάτων και το κόστος αυτό η δημοτική αρχή θα το μετακυλήσει επίσης στους δημότες.

Με τις σκέψεις αυτές και επειδή στα παραπάνω θέματα δεν έχουμε εισακουσθεί,  στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τον δήμο μας, φέραμε το παρακάτω ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο της 17/12/2021.

Προς τιμή τους  όλες η παρατάξεις το υπερψήφισαν και πέρασε ομόφωνα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

  • Το ενεργειακό κόστος είναι πλέον σημαντικό πρόβλημα, αφού με τις αλλαγές τιμολογίων και τις μεγάλες αυξήσεις που έχουν προκύψει, οι Δήμοι και οι ΔΕΥΑ έχουν δει το εν λόγω κόστος να αυξάνεται κατά 300%.

Στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση και το κεντρικό κράτος, δεν περιλαμβάνονται οι Δήμοι και οι ΔΕΥΑ.

Αυτό σημαίνει αύξηση δημοτικών τελών και τιμολογίων νερού.

Ζητάμε να συμπεριληφθούν οι Δήμοι και οι ΔΕΥΑ στα μέτρα στήριξης.

  • Από 1/1/2022 επιβάλλεται τέλος ταφής απορριμμάτων από τους Δήμους, μια απόφαση τιμωρητική.

Δεν ευθύνονται μόνο οι Δήμοι που η διαχείριση των απορριμμάτων, η έλλειψη σύγχρονων υποδομών, η μη επίτευξη των στόχων της ανακύκλωσης και το χάος στο ρυθμιστικό πλαίσιο, έχουν φέρει την κατάσταση σε τραγικό σημείο.

Ζητάμε την αναβολή για δύο (2) έτη ακόμη στην επιβολή του τέλους, μέχρι να λήξει η τρέχουσα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ και να δρομολογηθεί η δημιουργία νέων υποδομών στη διαχείριση απορριμμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *