Κατηγορίες

Ένα επιχειρηματικό πάρκο στην Αιτωλία και ένα στην Ακαρνανία προτείνει ο Κ. Λύρος

«Υπάρχει τόσος πλούτος σ’ αυτό τον τόπο, που αν τον αξιοποιήσουμε σε ένα κοινό όραμα για την Αιτωλοακαρνανία, μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας»

Στην παρουσίαση του «Σχεδίου για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στη Δυτική Ελλάδα 2020-2040» που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Τα «Επιχειρηματικά Πάρκα» είναι εμβληματικά αναπτυξιακά έργα, ανέφερε εισαγωγικά ο Κώστας Λύρος στην τοποθέτησή του δηλώνοντας υποστηρικτής της προσπάθειας και υπογράμμισε πως τα επόμενα χρόνια είναι κρίσιμα για να υλοποιηθεί στην πράξη το σχέδιο.

Στη μελέτη παρουσιάστηκαν οι εναλλακτικές περιοχές που ενδείκνυνται για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Αιτωλοακαρνανία.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου έβαλε σε τροχιά διεκδίκησης τον δήμο για την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στο Μεσολόγγι, ώστε να συμμετάσχει, ως ισότιμο μέλος στο εγχείρημα.

«Υπάρχει σχέδιο, έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες,  κατάλληλες εκτάσεις και ο δήμος μας είναι σε κομβικό σημείο για να συμμετάσχουμε σε ένα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή αναπτυξιακό έργο που θα μας δώσει σημαντικά οφέλη» ανέφερε ο Κώστας Λύρος και πρότεινε, ένα επιχειρηματικό πάρκο να γίνει στην Ακαρνανία και ένα ακόμη στην Αιτωλία.

«Ως Δημοτική Αρχή πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που μπορεί να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο Δήμο μας και αυτό θα επιτευχθεί και με συνέργειες Αιτωλών και Ακαρνάνων. Ο νομός μας έχει μείνει πίσω σε ανάπτυξη και για να αναστραφεί αυτό χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μη φοβηθούμε τη συνεργασία  και να τολμήσουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια να λειτουργήσουν ως τοπικές κυβερνήσεις, όπως στην πραγματικότητα πρέπει να είναι. Υπάρχει τόσος πλούτος σ’ αυτό τον τόπο, που αν τον αξιοποιήσουμε σε ένα κοινό όραμα για την Αιτωλοακαρνανία, μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας» σημείωσε .

Η πρόταση του Δημάρχου Ι.Π Μεσολογγίου ήταν ταυτισμένη με αυτή που εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Εμπoροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Πασιόπουλος  αλλά και ο Επιχειρηματίας Κώστας Πιστιόλας και έγινε αποδεκτή και  από την Περιφέρεια. Έτσι το επόμενο διάστημα θα παρθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες για να πάρει σάρκα και οστά η συμμετοχή του Δήμου στο «Σχέδιο για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στη Δυτική Ελλάδα 2020-2040».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *