Κατηγορίες

Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου σε εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ Πάτρας

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης -Ε.Ο.Ε.Δ  Μεσολογγίου στα πλαίσια της συνεχούς και διαρκούς εκπαίδευσης των μελών της βρέθηκε το Σάββατο 4/12/21 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας  Ε.Κ.Α.Β Πάτρας.

Με σκοπό την εκπαίδευση νέων αλλά και πιο παλιών  μελών πάνω σε θέματα Α’ Βοηθειών και αντιμετώπισης απειλητικών  για την ζωή καταστάσεων. Τα μέλη εκπαιδεύτηκαν τόσο σε θεωρητική όσο και σε πρακτική εξάσκηση πάνω σε: Αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων, χειρισμοί για την εξασφάλιση της αναπνοής, βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση(ΚΑΡΠΑ), πνιγμός, κακώσεις κατάγματα, αιμορραγίες, επείγουσες παθολογικές καταστάσεις, εγκαύματα, χημικά εγκαύματα, τσιμπήματα, Μαζικές καταστροφές, σενάριο σωστής διαλογής, χρήση φορείου, πως βγάζουμε κράνος σε περίπτωση ατυχήματος, αυτόματος απινιδωτής, αφαίρεση κράνους κ.α.


«Για ακόμη μια φορά οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ ήρθαμε στο ΕΚΑΒ για να εκπαιδευτούμε πάνω σε θέματα αντιμετώπισης απειλητικών για την ζωή καταστάσεων, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και πλήρως καταρτισμένοι είμαστε πλέον σε θέση να ανταποκριθούμε σε ένα ευρύ φάσμα αντιμετώπισης κοινών ασθενειών και τραυματισμών που αφορούν περιστατικά σε ενήλικες,παιδιά και βρέφη.Μετά τις γιορτές θα ακολουθήσει και το δεύτερο κλιμάκιο της Ε.Ο.Ε.Δ για εκπαίδευση. Η Ε.Ο.Ε.Δ ευχαριστεί θερμά την Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β καθώς και τους Εκπαιδευτές Διασώστες του Ε.Κ.Α.Β» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ  Διονύσης Τσιρόγλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *