Κατηγορίες

Γ. Βαρεμένος: Η έλλειψη ΜΕΘ της προκοπής οδήγησε σε τραγωδία εν εξελίξει

Με αφορμή περιστατικά που βιώσαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα με οδυνηρές απώλειες ανθρώπινων ζωών αλλά και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων ασθενών που έχασαν άδικα την ζωή τους στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ, ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος έκανε ανάρτηση στο διαδίκτυο και ανέφερε τα εξής:

Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ της προκοπής στην Αιτωλοακαρνανία έχει οδηγήσει σε μια τραγωδία με απώλειες ανθρώπινων ζωών, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σωθούν.

Από τη στιγμή που φρακάρισε το σύστημα στα Γιάννενα και στην Πάτρα η κατάσταση είναι δραματική με ανθρώπους να αναζητούν εναγωνίως μια κλίνη ΜΕΘ. Ακόμη και αν βρεθεί με μεγάλη δυσκολία κάποια κλίνη στην Αθήνα, παρά την προσπάθειες της Διοικητού κα. Φιλιπποπούλου ή του κ. Μητσιάδη στο νοσοκομείο Σωτηρία, μερικές φορές είναι αργά ώστε να μην αντέχει ο ασθενής να μεταφερθεί.

Τι να σου κάνει η κλινική covid στο Αγρίνιο μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση. Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες έστω και στο και πέντε μιας αφόρητης συγκυρίας πρέπει να κάνουν κάτι μέσω επίταξης ή άλλων μέσων για να καταστεί δυνατή η μεταφορά ασθενών σε κλίνες ΜΕΘ και όχι σε απλές κλίνες της παρηγοριάς.

Για να πάψουν τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ο επιτάφιος θρήνος για τόσες πολλές οικογένειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *