Κατηγορίες

Η πανδημία έριξε 100 εκατομμύρια ανθρώπους στην φτώχεια – Ιστορικό πισωγύρισμα

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι 97 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο βούλιαξαν στη φτώχεια το 2020 εξαιτίας της πανδημίας.

Αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία για την παγκόσμια φτώχεια, όπως προκύπτουν από έρευνες και στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα διεθνείς οργανισμοί.

Ειδικά σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει από την ύπαιθρο στις πόλεις για να εργαστούν σε εργοστάσια – τα οποία παρέμειναν κλειστά για μήνες, λόγω της πανδημίας – η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δραματική.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι 97 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο βούλιαξαν στη φτώχεια το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, υποχρεωμένοι να ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα.

Η αύξηση της φτώχειας που είδαμε το 2020 εξ αιτίας της Covid συνεχίζει να υφίσταται
Έκτοτε, τα σημάδια βελτίωσης είναι ελάχιστα. Όπως τονίζουν οικονομικοί αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας, «παγκοσμίως, η αύξηση της φτώχειας που είδαμε το 2020 εξ αιτίας της Covid συνεχίζει να υφίσταται και ο αριθμός των 97 εκατομμυρίων νέων φτωχών λόγω πανδημίας ισχύει και για το 2021».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *