Κατηγορίες

Συμμαχία για το μέλλον: Δηλώνουμε την πλήρη στήριξη μας στους συλληφθέντες

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την σύλληψη της αντιδημάρχου κυρίας Φ. Μελαχρή και τεσσάρων εργαζομένων του δήμου μας, μετά από καταγγελία δημοτικού συμβούλου, για το θέμα της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο κτήμα Πετούνη, ιδιοκτησίας του δήμου.

Είναι απαράδεκτο, εργαζόμενοι χωρίς δική τους ευθύνη, να σύρονται στα δικαστήρια και να διανυκτερεύουν σε κρατητήρια και μάλιστα σε περίοδο εορτών, όταν θα έπρεπε να βρίσκονται με τις οικογένειές τους. Οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν ούτε στην διοίκηση, ούτε στην λήψη των αποφάσεων του δήμου, απλώς εκτελούν αποφάσεις και είναι απαράδεκτο να βρίσκονται κατηγορούμενοι επειδή έλαβαν έγγραφες εντολές από την διοίκησή τους, να κάνουν συγκεκριμένη εργασία.

Δηλώνουμε την πλήρη στήριξή μας στους συλληφθέντες και θεωρούμε ότι τέτοιου είδους καταγγελίες, εκπορεύονται από πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές αντιπάθειες και να μην ξεχνάμε ότι «το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό».

Τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού υπερβαίνουν πλέον τα 20.000 ημερησίως, ας μην δημιουργήσουμε άλλη μια εστία μόλυνσης με τα σκουπίδια στους δρόμους και ας προστατεύσουμε τον δήμο μας.


Τέτοιες ενέργειες μόνο τον δήμο δεν εξυπηρετούν.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι τόσο τα έξοδα της δίκης, όσο και τυχόντα πρόστιμα εις βάρος των εργαζομένων, θα αναληφθούν πλήρως από τον δήμο και ζητάμε να δεσμευτεί δημοσίως επ΄ αυτού.

Ο ΣΜΑ θα πρέπει να γίνει προσωρινά στο κτήμα Πετούνη, να λειτουργεί νόμιμα με τις προδιαγραφές του νόμου και στην συνέχεια να αναζητηθεί χώρος για μόνιμη εγκατάσταση του, διότι είναι απαραίτητος στον δήμο και για το μέλλον.
Ο σταθμός που θα δημιουργηθεί, θα πρέπει να είναι κινητός ώστε να μπορεί να αποξηλωθεί και να επανεγκατασταθεί στη μόνιμη θέση του, χωρίς περιττά έξοδα. Η εγκατάσταση ΣΜΑ δυναμικότητας μικρότερης των 20 τόνων/ημέρα, μπορεί να γίνει γρήγορα και με χαμηλό κόστος.

Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις καταγγελίες και ας επικεντρωθούμε όλοι στο έργο, για το
καλό του κοινωνικού συνόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *