Κατηγορίες

Ημερίδα της ΟΚΕ στο Μεσολόγγι από τον Εμπορ/κό Σύλλογο Μεσολογγίου

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου σας ενημερώνει για την ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ) με θέμα τη δημόσια διαβούλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μεσολόγγι στις 18 Δεκεμβρίου 2021.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η μοναδική που έχει διοργανωθεί από την ΟΚΕ εκτός Αθηνών, ενώ η επιλογή του Μεσολογγίου ως τόπο τέλεσής της έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και έπειτα από ενέργειες του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κωνσταντίνου Πασιόπουλου, ο οποίος παράλληλα διατελεί μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΚΕ.

Πέραν του Κωνσταντίνου Πασιόπουλου, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Ρήγας και ο πρώην πρόεδρος Βασίλειος Σπυρόπουλος. Το παρών έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Βασίλειος Παγώνης και ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Γεώργιος Μαραγκός.

Στην παρέμβασή του στην ημερίδα ο Κωνσταντίνος Πασιόπουλος επεσήμανε την ανάγκη μιας πιο ενεργούς συμμετοχής των πολιτών σε διαβουλεύσεις πάνω στα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και υπογράμμισε τη χρησιμότητα αξιοποίησης των μηχανισμών της ΟΚΕ, προκειμένου να αναδεικνύονται τα περιφερειακά ζητήματα στον εθνικό διάλογο.

Παρεμβάσεις έκαναν, ακόμα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Μεσολογγίου Ιωάννης Τσώλος και ο πρόεδρος της αντίστοιχης Επιτροπής Αγρινίου Ιωάννης Φαρμάκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΟΚΕ Ιωάννης Πάιδας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε αναλυτικά το έργο “Ολοκληρωμένος Μηχανισμός Πολυεπίπεδης Διαβούλευσης”, το οποίο διασυνδέει την ΟΚΕ, δηλαδή τον συνταγματικό θεσμό του κοινωνικού διαλόγου της χώρας, με τα τοπικά και περιφερειακά όργανα διαβούλευσης και δημιουργεί μια χρήσιμη βάση δεδομένων με τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Πασιόπουλος συνόδευσε την αντιπροσωπεία της ΟΚΕ στο ανακαινισμένο κτίριο του Ξενοκράτειου για ξενάγηση στους χώρους του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου.

Εν συνεχεία ο κ. Πασιόπουλος παρέθεσε δείπνο με μενού τοπικών προϊόντων στους φιλοξενούμενους εκπροσώπους της ΟΚΕ ιδίοις εξόδοις, ευχαριστώντας τους έτσι για την τιμή που έκαναν στην πόλη μας να την επιλέξουν για την πραγματοποίηση της εν λόγω ημερίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *