Κατηγορίες

Κάτι νέο συμβαίνει στο Μεσολόγγι όταν οι ντόπιοι αξιοποιούν τον τόπο τους

🧩 Τι συμβαίνει όταν οι ντόπιοι αποφασίζουν να αξιοποιήσουν τον τόπο τους; Τι αποτελέσματα μπορεί να έχει η συμμετοχική διαδικασία χαρτογράφησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς; Χάρτες που μας περιηγούν στην πλούσια πολιτιστική ταυτότητα του τόπου και στο φυσικό περιβάλλον. Ενημερωτικό υλικό για τον μοναδικό βιότοπο που μας περιβάλλει και ξεχωριστές βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

✅ Βόλτες με πριάρι στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας για να ζήσεις σαν ψαράς ή πειρατής και να δεις από κοντά τους υπέροχους αργυροπελεκάνους, δραστηριότητες με τον ψαρά και ψάρεμα στο ιβάρι, ξεναγήσεις και γαστρονομικές απολαύσεις, πρωτόγνωρες συγκινήσεις από τις αφηγήσεις των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ταξίδια στο χρόνο βάζοντας πλώρη για… την Τροία και φωτογραφικά σαφάρι!

🔴 Αυτή είναι μια μικρή γεύση από όσα μπορείς να ζήσεις στο Μεσολόγγι με τις βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που διοργανώνει το MESSOLONGHI BY LOCALS για ντόπιους και επισκέπτες και μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα messolonghibylocals.com.

✅ Και για όσους είναι κοντά, τότε επιβάλλεται μια βόλτα από τον Τοπικό Κόμβο_Local Hub στην Ελευθερίου Βενιζέλου και Κώστα Κατσή, πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα (πρώην πλατεία Κέννεντυ) για να πάρετε μέρος στα εργαστήρια, να δείτε τις εικαστικές εκθέσεις και τις παρουσιάσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούνται, να οργανώσετε τη δική σας βιωματική εμπειρία και να συνομιλήσετε με τους ντόπιους.

📢 Γιατί το Μεσολόγγι είμαστε όλοι εμείς, μαζί.

👉 Το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη του Μεσολογγίου. Με εφόδιο την πολιτιστική κληρονομιά, οι ντόπιοι διαμορφώνουν με συμμετοχικές διαδικασίες την σύγχρονη ταυτότητα, εμπνέονται από αυτή, ενεργοποιούνται και δρουν για ένα αειφόρο παρόν και μέλλον του τόπου.

#ΒΙΩΣΕΤΟΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *