Κατηγορίες

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης από τον Γρ. Θεοδωράκη στον σταθμό “Αχελώος”

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΧΕΛΩΟΥ ο συντοπίτης μας Γρηγόρης Θεοδωράκης, πρώην Γενικός Γραμματέας τουΥπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Γ. Θεοδωράκης αρχικά αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας ασκώντας κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης. Ειδικότερα τόνισε ότι η κυβέρνηση επί δύο χρόνια δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ και δεν έλαβε μέτρα για τη μείωση των μαθητών στα σχολεία και την αποφυγή συγχρωτισμού στα ΜΜΜ.

Ακόμη τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε ένα συγκροτημένο σχέδιο ιχνηλάτησης του πληθυσμού με αποτέλεσμα τα μέτρα που λαμβάνονται να είναι συνήθως αποσπασματικά και ετεροχρονισμένα. Τελικά ούτε η πανδημία αναχαιτίζεται αλλά και η πραγματική οικονομία πλήττεται βαρύτατα.

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε και για το θέμα της ακρίβειας τονίζοντας ότι μπορεί αυτή να αποτελεί διεθνές φαινόμενο, όμως οι λανθασμένες πολιτικές της κυβέρνησης -όπως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ την ώρα της ενεργειακής κρίσης- έχουν επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα επιβαρύνοντας υπέρμετρα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας τονίζοντας ότι παρότι είναι ο πιο πλούσιος νομός της χώρας σε φυσικούς πόρους, υστερεί στους κυριότερους δείκτες της οικονομικής και αναπτυξιακής διαδικασίας.

Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν μηδενίζει καμία προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν, όμως εξέφρασε την άποψη ότι η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται ένα ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο το όποιο να περιλαμβάνει όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας και να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε επιμέρους περιοχής.

Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης με σύγχρονα δίκτυα,ανθεκτικές υποδομές και σεβασμό στο περιβάλλον ώστε να υπάρξει προοπτική για τη νέα γενιά” τόνισε χαρακτηριστικά. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *