Κατηγορίες

Τοποθετήσεις της Κοινότητας Μεσολογγίου στο Δ.Σ. και απάντηση στην Αιχμή

Χρόνια πολλά σε όλους! Με υγεία!

Για όσους επιθυμούν εδώ οι τοποθετήσεις που έκανα εχθές στο δημοτικό συμβούλιο. Για το θέμα των πλημμυρών:

και εδώ για το θέμα των απορριμμάτων που προέκυψε με τις συλλήψεις εργαζομένων και της αντιδημάρχου:

Τέλος, σημερινή διευκρινιστική επιστολή μου προς την εφημεριδά ΑΙΧΜΗ για δημοσίευμα της με τίτλο “Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε τις πρακτικές Τέγα”

“Κυρία διευθύντρια,διαβάζοντας το ρεπορτάζ για το δημοτικό συμβούλιο της 5ης Ιανουαρίου 2022, στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας, με τίτλο “Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε τις πρακτικές Τέγα” επιτρέψτε μου να εκφράσω τα εξής:

Για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις από τη σύνταξη της τελευταίας παραγράφου σας, ενημερώνω ότι: δεν εξέφρασα επιθυμία στο Προεδρείο να ψηφίσω. Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι το ζήτησαν. Επειδή γνωρίζω τη διαδικασία, άσκησα μόνο το δικαίωμα λόγου το οποίο έχω για τέτοιες περιπτώσεις.Με το σχόλιο σας, θεωρώ πως αποπροσανατολίζετε το δημόσιο διάλογο. Είναι μια επιλογή της εφημερίδας σας, την οποία δεν ασπάζομαι και ούτε πρόκειται να την ακολουθήσω.

Η άποψη μου είναι σαφής: Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Δήμος Μεσολογγίου και οι αιρετοί εκπρόσωποι του, οφείλουν να δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα. Να σχεδιάζουν, να προλαμβάνουν και φυσικά να προστατεύουν τη δημοτική περιουσία. Αυτό απορρέει όχι μόνο από ηθικό καθήκον, αλλά και από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων ο οποίος υπαγορεύει τις υποχρεώσεις των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Ζούμε στον καλύτερο τόπο, με απίστευτη φυσική ομορφιά και όμως παντού γύρω μας υπάρχουν μικρές ή μεγαλύτερες χωματερές.

Γιατί δεν συζητάμε τι θα κάνουμε με αυτές;

Από την στιγμή που η υπόθεση πήρε τέτοια τροπή, αφήνουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί. Το να μετατρέπεται το δημοτικό συμβούλιο σε δικαστήριο δεν προχωράει τον τόπο μπροστά.

Έτσι όπως διατυπώθηκε το ψήφισμα, δεν μπορώ να συμφωνήσω με το περιεχόμενο του. Με βεβαιότητα όμως εκφράζω τη στήριξη μου στους εργαζόμενους της καθαριότητας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εκτελέσουν πολιτικές αποφάσεις.

Μέσω του συνδυασμού “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”, του οποίου είμαι επικεφαλής, εκφραστήκαμε για το θέμα αναφέροντας ότι καταγγελίες έχουν γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν. Εκεί, η αστυνομία δεν προχώρησε στη διαδικασία της σύλληψης διότι την τελευταία στιγμή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην εκτελέσουν την εντολή που είχαν λάβει.

Λύσεις για το που θα πάνε τα σκουπίδια μας, υπάρχουν. Η Δημοτική αρχή οφείλει να σεβαστεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 16ης Νοεμβρίου και να πορευτεί με βάση αυτή.

Εδώ το περιεχόμενο της απόφασης: https://bit.ly/334d3uv

Θα επαναλάβω ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος, από πλευράς δημοτικής αρχής, είναι κατώτερος των περιστάσεων. Αντί να συζητάμε τη διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς τη δημιουργία νέων παράνομων χωματερών, το δημοτικό συμβούλιο βγάζει ψηφίσματα “καταδίκης”.

Από 1/1/2022 οι Δήμοι θα πληρώνουν 20 ευρώ για τον κάθε τόνο που στέλνουν για ταφή.

Πότε θα κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα μας είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων μας;

Πότε θα σεβαστούμε το περιβάλλον και θα το αναδείξουμε;

Πότε η Δημοτική αρχή θα σχεδιάσει και θα προστρέξει για τα συμφέροντα όλων των δημοτών;

Πότε θα επικοινωνηθεί το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις στους πολίτες;

Όλγα Δασκαλή

Πρόεδρος Κοινότητας Μεσολογγίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *