Κατηγορίες

Σχολεία: Πάνω από 25.000 κρούσματα σε 48 ώρες – Σχεδόν 10.000 τα σημερινά


«Σαρώνει» ο κορονοϊός στις σχολικές μονάδες της χώρας, όπως αποδεικνύει και ο σημερινός απολογισμός των κρουσμάτων σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς που μέχρι στιγμής κοντεύει τις 10.000.

Μέχρι στιγμής έχουν βγει 9.688 κρούσματα από τα self test που έγιναν στα σχολεία είναι ο σημερινός -μέχρι στιγμής- απολογισμός.

Χθες, η επιστροφή των μαθητών έφερε πάνω από 15.000 κρούσματα σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς.

Και σήμερα, η κυβέρνηση επιχειρεί να βαφτίσει τη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης που φαίνεται να ακολουθεί με το άνοιγμα -χωρίς μέτρα- των σχολείων, ως έλεγχο για κορονοϊό

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τα σχεδόν 9.700 σημερινά κρούσματα, τα 1.000 αφορούν σε καθηγητές και τα υπόλοιπα στα παιδιά.

«Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ.

«Τρέχουν» να καλύψουν τα κενά
Αρον άρον τρέχει για προσλήψεις το υπουργείο Παιδείας μετά τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία λόγω των χιλιάδων κρουσμάτων.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1.208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *