Κατηγορίες

Δήμος για τα παιδιά μας: Καθυστερήσεις στην έναρξη εργασιών ανάπλασης κεντρικής πλατείας Ι.Π. Μεσολογγίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Δήμος για τα παιδιά μας» και μιλά για καθυστερήσεις στο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Δήμου Μεσολογγίου από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Διαβάστε αναλυτικά:

Με έκπληξη διαβάσαμε πως ξεκινά η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών υπενθυμίζουμε πως η σύμβαση του έργου έχει υπογραφεί από το καλοκαίρι του 2021, δηλαδή προ επταμήνου περίπου, ενώ σήμερα υπάρχει διακοπή εργασιών για το εν λόγω έργο.

Η καθυστέρηση του έργου είναι καθαρά ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, που για άλλη μια φορά κωλυσιεργεί και σύρθηκε σε επανεκκίνηση μετά την προειδοποίηση των αρχών Χρηματοδότησης, ότι το έργο κινδυνεύει με απένταξη , με ξεκάθαρο κίνδυνο να χαθούν για το Δήμο 600.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση με τέτοιες αναίτιες καθυστερήσεις πλήττεται βαθύτατα το κύρος και η αξιοπιστία του δήμου μας. Οι αιτιάσεις περί λαθών στις μελέτες μόνο ως αστείες τις εκλαμβάνουμε και αυτό γιατί οι μελέτες βάσει των οποίων δημοπρατήθηκε το έργο ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ από την Οικονομική Επιτροπή της οποίας Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος.

Δεν αντιληφθήκατε λοιπόν τις αστοχίες κύριε Δήμαρχε , αν και κάτοχος διπλής ιδιότητας (Δημάρχου και Μηχανικού);

Ακόμη και έτσι λοιπόν η ευθύνη είναι απόλυτα δική σας κύριε Δήμαρχε.

Συμμετείχαμε στην σύσκεψη προκειμένου το έργο να βρει το βηματισμό του και σας προτείναμε λύσει σε όλα τα ζητήματα που επικαλεστήκατε.

Ευελπιστούμε να μην χαθεί άλλος χρόνος με περαιτέρω ζημία για τους καταστηματάρχες και την Πόλη γενικότερα.

Υ.Γ. είναι πολύ ευχάριστο που εγκρίθηκε το πρόγραμμα Αγροτικής Οδοποιίας.

Οφείλουμε όμως να παρατηρήσουμε τα εξής:

1) Σε ένα Δήμο όπως το δικό μας κάθε δημοτική αρχή οφείλει να έχει σε εξέλιξη σε ετήσια βάση προγράμματα αγροτικής οδοποιίας με δικούς της πόρους ανεξάρτητα από τυχόν προγράμματα τέτοιου τύπου στα οποία μπορεί να υποβάλλει προτάσεις και να εγκριθεί.

2) Επειδή οι ανάγκες είναι άμεσες καλούμε τη δημοτική αρχή να τρέξει το εγκεκριμένο πλέον έργο άμεσα και όχι όπως σε περιπτώσεις όπως της πλατείας Μεσολογγίου, του ΔΑΚ Μεσολογγίου κλπ που είναι εγκεκριμένα από διετίας και πλέον και δεν υλοποιούνται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *