Κατηγορίες

Γιώργος Βαρεμένος: Να βρεθεί άμεσα προσωρινή λύση για τους κατοίκους του Ευηνοχωρίου

Σε 1,5 έως 2 χρόνια η αποκατάσταση την γέφυρας Ευήνου και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, ζητά να βρεθεί άμεσα λύση προσωρινή ώστε οι κάτοικοι του Ευηνοχωρίου και των υπολοίπων χωριών να συνδεθούν με το Μεσολόγγι ώστε να αποτραπεί τόσο η ταλαιπωρία τους όσο και το πλήγμα που θα επιφέρει η αποσύνδεση σε μαγαζιά και επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση γράφει συγκεκριμένα:

Κυβέρνηση και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συζητούν ώστε το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να αναλάβει την αρμοδιότητα αποκατάστασης της γέφυρας του Ευήνου, το κλείσιμο της οποίας δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους Γαλατά, Κρυονερίου και Περιθωρίου, μετατρέποντας την επαφή των κατοίκων τους με το Μεσολόγγι σ’ ένα πραγματικό ταξίδι, χρονοβόρο και κοστοβόρο.

Με την αναζητούμενη λύση, ακόμη και στην ιδανικότερη περίπτωση η συγκοινωνία μέσω της γέφυρας αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Περιφέρειας, να αποκατασταθεί μετά από 1,5-2 χρόνια. Πράγμα που σημαίνει ότι η εξυπηρέτηση των κατοίκων ή των μαθητών μέσω του Μεσολογγίου θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία Οδύσσεια, οι δε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Κρυονερίου θα πληγούν για δύο συνεχείς σαιζόν, αρχής γενομένης από την ερχόμενη άνοιξη.

Γι’ αυτό, οι κάτοικοι επιμένουν στην επιλογή μίας ενδιάμεσης “προσωρινής λύσης”, που θα εξυπηρετήσει στοιχειωδώς την σύνδεση με το Μεσολόγγι και την αποτροπή του πλήγματος στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *