Κατηγορίες

Το Μουσείο Άλατος έγινε το πιο viral σημείο ενδιαφέροντος κ’ κερδίζει τους Πατρινούς

Με αυτόν τον κολακευτικό τίτλο και την αντίστοιχη εισαγωγή η εφημερίδα «ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΕΙΑ» παρουσιάζει σε ολοσέλιδο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στη χθεσινή έκδοσή της, το Μουσείο μας και προτρέπει τους Πατρινούς να διανύσουν μια απόσταση «αναπνοής» για να απολαύσουν «μαγευτικές» εικόνες της Τουρλίδας.

«Το πρώτο, αλλά και μοναδικό σ’ όλη τη χώρα, «Μουσείο Άλατος», στην περιοχή του Μεσολογγίου, στην Αλυκή Τουρλίδας, τους τελευταίους μήνες φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις σε ολοένα και περισσότερους πατρινούς.

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε πως έχει γίνει το πιο viral σημείο ενδιαφέροντος για Πατρινούς επισκέπτες. Εικόνες «μαγευτικές» που τράβηξαν πατρινοί επισκέπτες, μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα social media και το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον φανερώνει τη «δίψα» των πατρινών για χώρους που μπορούν να συνδυάσουν τη μετάδοση γνώσης με την ανάδειξη του αστείρευτου πλούτου που κρύβει η Δυτική Ελλάδα.

Σε απόσταση… αναπνοής, λοιπόν, πατρινοί έχουν τη δυνατότητα να «ταξιδέψουν» σε ένα ανακαινισμένο κτίριο της δεκαετίας του 1930 (κεντρική φωτογραφία) και να μάθουν ό,τι σχετίζεται με το αλάτι.

Από την πρώτη εμφάνιση του στον πλανήτη μέχρι τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό, ακόμα και με τη θρησκεία.

Να γνωρίσουν τα είδη αλατιών, την ποικιλία χρωμάτων και κοκκομετρίας, να μάθουν για τις 14.000 χρήσεις του, για τις ενεργείς και εγκαταλειμμένες αλυκές όλης της χώρας. Αλλά και την ιστορία των παλαιών και νέων αλυκών του Μεσολογγίου που είναι οι μεγαλύτερες της χώρας……»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *