Κατηγορίες

Σχολεία / Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στα παιδιά, πανηγυρίζει η κυβέρνηση

«Με βάσει το πρωτόκολλο 50+1 βρέθηκαν 31.000 κρούσματα» – «Εικοσαπλασιάζονται οι νέες εισαγωγές ανηλίκων πασχόντων από Covid-19»

Την ώρα που αυξάνονται δραματικά οι νέες εισαγωγές παιδιών με κορωνοϊό, η κυβέρνηση πανηγυρίζει, χαρακτηρίζοντας επιτυχημένο το μοντέλο για τα σχολεία.

Ο διευθυντής της  Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, κάνει λόγο για κατακόρυφη αύξηση των παιδιατρικών κρουσμάτων, επισημαίνοντας πως σε έναν χρόνο το νοσοκομείο παρείχε τις υπηρεσίες του σε 160 παιδιά και στον τελευταίο σε 198.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter πως εικοσαπλασιάζονται οι νέες εισαγωγές ανηλίκων πασχόντων από Covid-19 και αναφέρεται στις απαράδεκτες επιλογές της κυβέρνησης για το «Παίδων Πεντέλης».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου λένε «όχι» στην υποβάθμισή του απαιτώντας να συνεχιστούν οι 24ωρες εφημερίες και καλούν με ανακοίνωση τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους, την Κυριακή στις 12 μ.μ. στην είσοδο του «Παίδων Πεντέλης».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμένει στο επιχείρημα περί καλύτερου τέστιγνκ.

«Η πρώτη εβδομάδα κύλησε καλά. Τα διαγνωστικά τεστ μας βοήθησαν να εντοπίσουμε κρούσματα, τα οποία δεν θα είχαν εντοπιστεί. Θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα με τον κίνδυνο πολύ μεγαλύτερης διασποράς» επανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το πρωί στον ANT1.

Ο ίδιος υποστήριξε – παρά τις διαψεύσεις επιστημόνων που συμμετέχουν στην υγειονομική επιτροπή- πως «οι προϋποθέσεις με τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία από το Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα και από την καινούρια χρονιά και μετά έχουν συζητηθεί στην Επιτροπή και με βάση αυτές προχωρούμε». 

Επιτέθηκε μάλιστα στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ακατάσχετη καταστροφολογία. «Τα σχολεία ξεκίνησαν με πολύ αυστηρό διαγνωστικό έλεγχο, με το πρωτόκολλο του 50+1, το οποίο συνδυάζεται με πολύ αυστηρό έλεγχο για όλους», ανέφερε ο κ. Οικονόμου. 

Με βάσει το πρωτόκολλο 50+1 όμως βρέθηκαν 31.000 κρούσματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε ότι ελάχιστα τμήματα έκλεισαν «εξαιτίας της νόσησης παιδιών. Έκλεισαν μόλις 2 τμήματα στα 80.000. Προφανώς και περιμένουμε κρούσματα και αρρυθμίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *