Κατηγορίες

Αναθάρρησε η μητέρα από τον Βόλο ότι θα ξαναπάρει πίσω το παιδί της που παρέδωσε στο ορφανοτροφείο

Η  συγκλονιστική υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη Νέα Ιωνία Βόλου, με μια μητέρα να πηγαίνει το παιδί της σε ορφανοτροφείο, καθώς εξαιτίας των χρεών δεν μπορούσε να το μεγαλώσει, δεν συγκίνησε μόνο τον κόσμο αλλά και τους αρμόδιου φορείς.

Να σημειωθεί ότι η  48χρονη μητέρα παρέδωσε την 9χρονη κόρη της στο Ορφανοτροφείο του Βόλου, γιατί δεν μπορούσε να το ζήσει σε ένα σπίτι με κομμένο το ρεύμα, με κομμένο το νερό, χωρίς θέρμανση και κάποιες φορές και χωρίς φαγητό.

Μετά από αυτό, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης αναρρυθμίζει το χρέος της μητέρας από 2.695,92 ευρώ, σε 150,70 ευρώ.

Στα ύψη το χρέος προς της ΔΕΗ

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το χρέος προς τη ΔΕΗ (10.000€) είναι υφιστάμενο, αλλά ακόμα κι αν μηδενιστεί, η 48χρονη για να μπορέσει να πάρει πίσω το παιδί της, θα πρέπει να υποστηριχθεί τόσο και με τέτοιο τρόπο, ώστε σταθερά και διαχρονικά να έχει τα προς το ζην.

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΥΑΜΒ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι:

«Η ΔΕΥΑΜΒ, σχετικά με την υπόθεση της συμπολίτισσάς μας που για λόγους ανέχειας, αναγκάστηκε να ζητήσει στέγη για το παιδί της στο ορφανοτροφείο, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

– Προχωρεί αδαπάνως στην επανασύνδεση της παροχής ύδρευσης.

– Αναρρυθμίζει την οφειλή (με βάση την απόφαση των τελών για το 2022) από 2.695,92 €, σε 150,70 €.

– Δεδομένου ότι ο υδρομετρητής της συγκεκριμένης οικίας εμφανίζει εσωτερική διαρροή, η ΔΕΥΑΜΒ με δικά της συνεργεία αναλαμβάνει την επισκευή της. Σημειώνουμε ότι, η συμπολίτισσα δεν είχε ενημερώσει την υπηρεσία για την κατάστασή της, οπότε τουλάχιστον στο θέμα της υδροδότησης, θα απολάμβανε την πρόνοια, όπως συμβαίνει ήδη σε δεκάδες νοικοκυριά».

Αναθάρρησε η μητέρα για επανένωση με το παιδί της

Το κύμα ανθρωπιάς έφερε στην μητέρα μια ανακούφιση και μια αισιοδοξία, ότι πολύ σύντομα θα μπορέσει να πάρει πίσω το παιδί της και να ανοίξει μια νέα σελίδα στο κεφάλαιο της ζωής τους. Ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με το Ορφανοτροφείο, όσο και με την Κοινωνική Πρόνοια, ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειας για την επανένωση μάνας και κόρης. Παράλληλα δρομολογούνται όλες εκείνες οι απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειας να ανοίξει ερανικός λογαριασμός, στον οποίο όποιος πολίτης επιθυμεί να στηρίξει την 48χρονη, μόνιμα και με διαφάνεια να το πράξει.

Θυμίζουμε, ότι το κοριτσάκι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας, που το οδηγούν κάθε 20μέρες στο νοσοκομείο για μετάγγιση αίματος, ενώ η φοίτησή σου στην εκπαίδευση γίνεται σε Ειδικό Σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *