Κατηγορίες

Επιστολή προς δήμαρχο Μεσολογγίου για τα έργα δικτύου ύδρευσης

Επιστολή από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου προς τον δήμαρχο Κώστα Λύρο στάλθηκε, η οποία γράφει:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε τη δημοπράτηση του έργου για τον εκσυγχρονισμό του υδρευτικού δικτύου της πόλης του Μεσολογγίου.

Η αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου υπήρξε ένα αίτημα πολλών ετών για την πόλη μας και αξίζουν συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή και σε εσάς προσωπικά που προχωράτε στην υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου υποδομών, φροντίζοντας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη ότι η αντικατάσταση των σωλήνων συνεπάγεται μεγάλες διανοίξεις σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, γεγονός που θα επιφέρει αναστάτωση στην ήδη δοκιμασμένη και πληττόμενη εδώ και 10 χρόνια από την οικονομική κρίση και τώρα από την πανδημία τοπική αγορά, οφείλουμε να σας επισημάνουμε την αναγκαιότητα για την απαρέγκλιτη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των εργασιών, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση για τους συναδέλφους επιχειρηματίες και το καταναλωτικό κοινό.

Η προηγούμενη εμπειρία μας από αντίστοιχα έργα κατά τα τελευταία 20 έτη υπήρξε δυσάρεστη, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν και οδήγησαν ακόμα και σε κλείσιμο επιχειρήσεων.

Ανάλογα φαινόμενα πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία, καθώς τυχόν αστοχίες ή κωλυσιεργίες από πλευράς εργολάβων θα είχαν καταστροφικές συνέπειες για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να μπουν στο δίλλημα είτε να έχουν πρόβλημα με την ποιότητα του νερού είτε να βάλουν λουκέτο τα καταστήματά τους.

Για αυτό τον λόγο ζητάμε άμεσα συνάντηση με εσάς και με τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βάσση, προκειμένου λάβουμε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου, τις ρήτρες καλής λειτουργίας, το χρονοδιάγραμμα και τον σχεδιασμό υλοποίησής του.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *