Κατηγορίες

Κατσιφάρας: «Ξεκίνησε επιτέλους ο δρόμος από Μεσολόγγι προς Τουρλίδα»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» σχετικά με το έργο ανάπλασης του δρόμου Μεσολόγγι – Τουρλίδα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Νοιώθουμε δικαιωμένοι ως παράταξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ που υλοποιείτε το ΟΡΑΜΑ μας και το ΣΧΕΔΙΟ μας και ΕΝΑ – ΕΝΑ τα έργα που θα ολοκληρώνονται θα αποδίδονται στην τοπική κοινωνία.

Μετά το υπερσύγχρονο Μουσείο που άνοιξε τις πύλες του και λειτουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο στο ανακαινισμένο Ιστορικό κτίριο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗ, παίρνουν την σειρά τους πολλά έργα που είχαν ενταχθεί στην ΟΧΕ.

Τώρα ξεκίνησε η ΑΝΆΠΛΑΣΗ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και η μετατροπή της σε εναλλακτικό δρόμο περιπάτου και αναψυχής της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ επαρχιακής οδού Μεσολόγγι – Τουρλίδα που διασχίζει το σπάνιο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.

Η ανακαινισμένη οδός με την άρτια τεχνική μελέτη και αρχιτεκτονική κατασκευή μπορεί να δώσει οξυγόνο ελπίδας μέσα από την επισκεψιμότητα σχολείων και περιηγητών .

Η ολοκληρωμένη επένδυση Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Λιμνοθάλασσα ( ΟΧΕ ) που σχεδιάστηκε από την Περιφερειακή Αρχή ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και ενεργούς πολίτες είχε αναπτυξιακό χαρακτήρα, όραμα και διασφαλισμένους πόρους.

Σήμερα, έστω και μετά από μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση τα έργα που μελετήσαμε, σχεδιάσαμε και εντάξαμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα υλοποιούνται και θα ανοίξουν νέες ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και τον εναλλακτικό τουρισμό στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου.

Εμείς, ανοίξαμε μεθοδικά τον δρόμο και είχαμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη των αλλαγών και των οργανωμένων παρεμβάσεων.

Ο ΔΡΌΜΟΣ προς ΤΟΥΡΛΙΔΑ και ο ΔΡΟΜΟΣ προς ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΡΟΥ είναι πλέον πραγματικότητα.

Καλούμε, την νέα περιφερειακή αρχή που δείχνει κουρασμένη και έχει βολευτεί στα έτοιμα έργα να μην εξαντλείται άλλο στην υπερδιαφήμιση αλλά να προετοιμάσει μια νέα γενιά παρεμβάσεων και να βάλει και το δικό της στίγμα.

Οι ευκαιρίες είναι πολλές και το ταμείο ανάκαμψης περιμένει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *