Κατηγορίες

Ένα απορριμματοφόρο δάνεισε στο Μεσολόγγι το Αγρίνιο σε ένδειξη αλληλεγγύης στο πρόβλημα των σκουπιδιών

Πρόκειται για χθεσινή εξέλιξη η οποία δρομολογήθηκε μετά την έκκληση του δήμου Μεσολογγίου προς την ΚΕΔΕ μέσω της οποίας ζήτησε τη συνδρομή όποιου δήμου έχει δυνατότητα να παραχωρήσει προσωρινά απορριμματοφόρο.

Το έμαθε ο δήμος Αγρινίου και έσπευσε να στείλει ένα απορριμματοφόρο στο Μεσολόγγι, για 15 τουλάχιστον ημέρες.

Βέβαια άλλα ήθελε από τον δήμο Αγρινίου το Μεσολόγγι, να δεχτεί στον ΧΥΤΑ Στράτου 3000 τόνους απορριμμάτων. Το ανέφερε ο δήμαρχος Μεσολογγίου και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας από τον δήμο Αγρινίου να εφαρμόσει το «εντέλλεσθε» Σκρέκα. Υποσχέθηκε μάλιστα ο Κ.Λύρος όταν φτιάξει τον ΧΥΤΑ να δεχτεί ποσότητες απορριμμάτων από τον δήμο Αγρινίου.

Όπως και να έχει η παραχώρηση απορριμματοφόρου -κάτι που έγινε και στο παρελθόν- δείχνει την πρόθεση της δημοτικής αρχής Αγρινίου να βοηθήσει την κατάσταση με τον κάθε πρόσφορο μέσον, πλην ΧΥΤΑ καθώς όπως έχει διαμηνύσει «είναι ανεδαφική οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη μεταφορά απορριμμάτων στο συγκεκριμένο χώρο καθώς δεν μπορεί να δεχτεί επιπλέον ποσότητες απορριμμάτων και ενδεχόμενη επιβάρυνση του δύναται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του και κατ΄ επέκταση στη δημόσια υγεία».

agrinionews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *