Κατηγορίες

Η πρώτη απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής

Αιφνιδιασμός στο Μαξίμου και αμήχανες πρώτες δηλώσεις μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια και την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Λίγη ώρα μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήρθε η πρώτη τοποθέτηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος απάντησε γενικόλογα, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση έχει… αριστεύσει σε όλα τα μέτωπα.

Ο Γιάννης Οικονόμου επέμεινε, ακόμη, στο γνωστό κυβερνητικό αφήγημα περί «αποτυχημένου χθες» που «φαντασιώνεται και επαναφέρει» ο κ. Τσίπρας.

Αναλυτικά

Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται, θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας.

Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ’ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.

Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Α. Γεωργιάδη στη Βουλή, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να δώσει μια πρώτη απάντηση, σημείωσε: «Την απάντηση στην πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε, θα σας την δώσει αύριο το απόγευμα η Βουλή. Τις επόμενες τρεις ημέρες, μην ανησυχείτε, θα πάρετε από την κυβέρνηση όλες τις απαντήσεις στα ψέματά σας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *