Κατηγορίες

«Ναι» Ανδρουλάκη στη πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ – Και το ΚΚΕ δηλώνει ότι «καταψηφίζει την κυβέρνηση»

Ο αρχηγός του Κινήματος σε κλειστή σύσκεψη του επιτελείου του -συμμετείχαν βουλευτές και στελέχη- άκουσε προσεκτικά όλες τις προτάσεις μεταξύ των οποίων και την εισήγηση για την υπερψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ανάδειξη του διακριτού «στίγματος» του ΚΙΝΑΛ στην όλη διαδικασία.

Όπως αναφέρει η Φώφη Γιωτάκη σε ρεπορτάζ για το Πρώτο Θέμα, έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος αναγνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας κατάφερε να αιφνιδιάσει την κυβέρνηση, ωστόσο υπογραμμίζει ότι με την κίνησή του «αυτό που κυρίως θα καταφέρει είναι να συσπειρώσει την κυβερνητική παράταξη σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία». Μάλιστα το ίδιο στέλεχος υποστηρίζει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά τον προβληματισμό από την δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ και λόγω της άποψης που επικράτησε ότι έτσι θα μπορέσει επί τρεις μέρες «να παίξει μόνος του μπάλα εντός της Ολομέλειας».

Πληροφορίες του ίδιου ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα συγκαλέσει -ίσως αύριο πριν την έναρξη της συζήτησης- συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να περιγράψει την «γραμμή»- απάντηση στην κίνηση του Αλέξη Τσίπρα που αναγκάζει εκ των πραγμάτων την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί όλων των σοβαρών καταγγελιών της αντιπολίτευσης για την διαχείριση της δύσκολης κατάστασης από την έλευση της κακοκαιρίας «Ελπίς», της πανδημίας και της ακρίβειας.

Καταψηφίζει την κυβέρνηση το ΚΚΕ

«Καταψηφίζοντας στο “πρόσωπό” τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος «για την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ»

«Το κρίσιμο ζήτημα σήμερα είναι, όμως, η λαϊκή αγανάκτηση και η οργή που συσσωρεύεται να γίνει δύναμη πάλης, σύγκρουσης και ανατροπής. Αυτή είναι η διέξοδος για το λαό και όχι η αναζήτηση ίδιων επίδοξων “σωτήρων”, που θα συνεχίσουν το ίδιο αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος, όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ θα αναδείξει στη συζήτηση στη Βουλή την ουσία αυτής της στρατηγικής, που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που σ’ όλα τα μέτωπα (πανδημία, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές, εργασιακά, Ταμείο Ανάκαμψης, εξωτερική πολιτική κλπ), φορτώνει νέα βάρη στο λαό και τον οδηγεί σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. Θα αναδείξει ταυτόχρονα και τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αντιπολίτευσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *