Κατηγορίες

ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ( NET METERING) ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ- Γράφει ο Δ. Καλαβρουζιώτης

Aρθρο του κ. Καλαβρουζιώτη Δημήτρη,
Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού
της Αφοι Καλαβρουζιώτη ΟΕ.

Ενεργειακός συμψηφισμός (net metering) είναι ο συμψηφισμός της παραχθείσας από το Φ/Β σύστημα ενέργειας με την καταναλωθείσα ενέργεια στις εγκαταστάσεις του αυτοπαραγωγού.

Το οικονομικό όφελος είναι σημαντικό αφού μπορεί να επιφέρει μείωση του συνολικού λογαριασμού ρεύματος έως και 65%. Αποτελεί ιδανική επένδυση για επιχειρήσεις με υψηλές καταναλώσεις, με χρονικό διάστημα απόσβεσης που αγγίζει μέχρι και τα 3,5 χρόνια.

Ένα σύστημα Net Metering  μπορεί να εγκατασταθεί  είτε σε οικία είτε σε επιχείρηση με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη ενεργής παροχής ρεύματος.

Το Φ/Β σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί επί κτιρίου ή επί εδάφους (σε όμορο οικόπεδο) στον χώρο της παροχής κατανάλωσης.

Η Επένδυση στο Net Metering

Τα οφέλη του Net Metering αξιοποιούνται στο έπακρο όταν ο καταναλωτής / επιχείρηση το αντιμετωπίσει ως μια  σημαντική, μεσομακροπρόθεσμη επένδυση .

Έχει αναρίθμητα πλεονεκτήματα και προσφέρει άμεση απόσβεση για τον ενδιαφερόμενο, ενώ προστατεύει το περιβάλλον επιτρέποντας την αποφυγή μεγάλης ποσότητας αέριων ρύπων .

Η Αφοι Καλαβρουζιωτη ΟΕ προσφέρει την καινοτόμο και ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας για επιχειρήσεις και σπίτια την οποία έχει αναπτύξει η Eunice, εξέχουσα εταιρεία στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η προσφερόμενη λύση Aftonomo by Eunice αποτελείται από μονάδες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, αποθηκευτικό σύστημα μπαταρίας για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και από έξυπνο  σύστημα ενεργειακής διαχείρισης το οποίο περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα από έξυπνες συσκευές και εφαρμογή για smartphone (mobile app) που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει και να διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει και καταναλώνει, εκμηδενίζοντας το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Έξυπνοι μετρητές (smart meters) για την καταγραφή και την εποπτεία των ενεργειακών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τηλεχειριζόμενοι διακόπτες (smart relays) και έξυπνες πρίζες (smart plugs) για τον έλεγχο των φορτίων, εξασφαλίζουν στον χρήστη τον πλήρη έλεγχο της ενέργειάς του αλλά και μέγιστη εξοικονόμηση, μόνο με την βοήθεια του κινητού του τηλεφώνου.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιλογή του κατάλληλου τεχνολογικού συνεργάτη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Με εμπειρία στο χώρο και με εγκατεστημένα συστήματα σε όλη την Ελλάδα, η Αφοι Καλαβρουζιωτη ΟΕ, σας διασφαλίζει σε όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας:

  • Υποβολή Αιτήματος στο ΔΕΔΔΗΕ για παροχή όρων σύνδεσης.
  • Μελέτη Εγκατάστασης.
  • Προμήθεια Αξιόπιστου Εξοπλισμού για ένα Ολοκληρωμένο Φωτοβολταϊκό Σύστημα.
  • Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος.
  • Συντήρηση και Υποστήριξη Φωτοβολταϊκού Συστήματος.
  • Επιπλέον Υπηρεσίες, όπως ασφάλιση και συμβόλαιο λειτουργίας και συντήρησης. 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο  2631038219+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *