Κατηγορίες

Δ. ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ: Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό

Κυριε Υπουργε :

Με την από 25 /09 /2020 και με αριθ 1990 και κωδ προσκλησης 33 . 1 καλεσατε Τους δυνητικούς Δικαιούχους της Δράσης (δ) του Μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19», (Καν.(ΕΕ) 508/2014, άρθρο 33, παρ. 1, στοιχείο δ), της Ενωσιακής Προτεραιότητας 1 «Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τους πόρους, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 να υποβαλλουν προτασεις ώστε να ενισχυθουν από την απωλεια τους εισοδηματος τους από την παυση της αλιευτικης δραστηριοτητας όπως ακριβως συνεβει με ολους τους κλαδους της οικονομιας της χωρας.

Η υλοποιηση του γινεται στη βαση του Ε.Κ 508 /2024 του Ευρωπαικου Συμβουλιου και την εκτελεστικη αποφαση της επιτροπης με αρθ C ( 2015 )23. 10 . 2015 που αφορα την εγκριση του E.Π.Αλ Θαλασσας .

Οι ψαραδες ολης της χωρας που τηρουσαν τις προυποθεσεις κατεφυγαν σε διαφορα γραφεια ώστε να μπορεσουν να ολοκληρωσουν τους φακελους και να τους υποβαλλουν εμπροθεσμα καταβαλοντας μαλιστα και τα αντιστοιχα χρηματικα ποσα που απαιτουνταν παρ ολη την δυσκολη οικονομικη κατασταση τους

Κυριε υπουργε :

1) Παρ ότι εχει παρελθει μεγαλο χρονικο διαστημα από την καταθεση των φακελων 6.500 στο συνολο τους .

2) Παρ ότι εχει δωθει στην δημοσιοτητα η πρωτη εγκριτικη πραξη που περιλαμβανει τα πρωτα 500 ονοματα των δικαιουχων .

3) Παρ ότι η δεσμευση του υπουργειου ηταν ότι η πληρωμες θα εχουν ολοκληρωθει μεχρι τα Χριστουγεννα .

4) Παρ ότι καποιοι εχουν πληρωθει ???

5) Παρ ότι ο υπολογος του ΥΠΑΑΤ θα επρεπε να εχει πληρωσει τους πρωτους πεντακοσιους της εγκριτικης πραξης .

6) παρ ότι τα χρηματα είναι ευρωπαικοι ποροι και οι διαδικασιες θα επρεπε να τρεχουν ώστε να επιτευχθει στο μεγιστο δυνατον η απορροφητικοτητα .

7) Παρ ότι γνωριζεται την ασχημη οικονομικη κατασταση των παρακτιων ψαραδων της χωρας μας η οποια με μαθηματικη ακριβεια οδηγει στην καταρρευση του κλαδου .

ΑΠΟΤΟΜΑ και ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ σταματησε ο ελεγχος για την επιλεξημοτητα των φακελων και επι πλεον αυτου σταματησαν και οι πληρωμες των ψαραδων που ηταν μεσα στην πρωτη εγκριτικη παρξη .

Κυριε Υπουργε :Αναγκαζομαι δημοσια να σας στειλω μεσω του εντυπου και διαδικτυακου τυπου αυτή την επιστολη ελπιζοντας να σας ενημερωσουν γιατι καποιοι πιθανον σε αγνοια σας <<εκοψαν >> τα καλωδια επικοινωνιας που ειχαν οι εκπροσωποι καποιων παραγωγικων κλαδων της χωρας .

Επειδη παρα πολλα ακουγονται και τα οποια βρισκονται σε απολυτη αρμονια με την παυση των πληρωμων αλλα και την διαδικσια αξιολογισης ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ για το συγκεκριμενο προβλημα που εχει δημιουργηθει .

Πεστε δημοσια για ποιο λογο σταματησε η αξιολογιση των φακελων και οι πληρωμες των ηδη εγκεκριμενων ???

Και προβειτε στις απαραιτητες ενεργειες που απαιτουνται για την ολοκληρωση των πληρωμων

Οι υπηρεσιες δεν χαρασουν την πολιτικη του υπουργειου . Την πολιτικη του υπουργειου την χαρασεται ο υπουργος και η κυβερνηση .Τα χρηματα αυτά είναι κοινοτικοι ποροι του Ευρωπαικου ταμειου που διατιθενται για την αλιεια (ΕΠΑλΘ ) και σε καμια των περιπτωσεων δεν μπορει να χρησιμοποιηθουν σε αλλους τομεις αφηνοντας τους ψαραδες ακαλυπτους .

Οι ψαραδες ολης της χωρας είναι εντονα αναστατωμενοι από αυτές τις εξελιξεις . Οι υπηρεσιες δεν απαντουν και καποιοι του Υπαατ παραπεμπουν τους ψαραδες από μηνα σε μηνα . Η ολη ιστορια δειχνει ότι κατι δεν παει καλα .. Το μονο που μπορουμε να κανουμε αυτή την στιγμη είναι να περιμενουμε την δικια σας δημοσια απαντηση

Δωστε μια δημοσια εξηγηση και καντε αυτό που πρεπει για την ολοκληρωση των πληρωμων ώστε να αποφευχθουν ανεπιθυμητες ενεργειες εμεις θα κανουμε αυτό που πρεπει αλλα και αυτό που ξερουμε παρα πολύ καλα όταν απαιτειται και το οποιο είναι μονοδρομος για μας ……..

Η λυση είναι στα χερια σας .

Κοτσοργιος Δημητριος

Υπευθυνος εθνικης και Ευρωπαικης αλιευτικης πολιτικης

Πανελληνιας Ενωσης Πλοιοκτητων

Παρακτιων Επαγγελματικων

Αλιευτικων Σκαφων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *