Κατηγορίες

Φορέας Ελεύθερων Πολιτών Ανάπτυξης: Επιστολή προς Κεραμέως για διάσπαση Μητρόπολης

Επιστολή έστειλε ο Φορέας Ελεύθερων Πολιτών Ανάπτυξης στην Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα της διάσπασης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ζητούν να επιληφθεί ώστε να σιγάσει κάθε φωνή που τάσσεται υπέρ της διάσπασης αυτής.

Συγκεκριμένα η επιστολή γράφει:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Ευχόμαστε το νέο έτος 2022 να Σάς χαρίσει υγεία και δύναμη για το δύσκολο έργο Σας.

Τελευταία διάφορα Δημοσιεύματα Μ.Μ.Ε. δημιουργούν θέμα για Σχίσμα της Ιστορικής Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που έχει έδρα την Ι. Π. Μεσολογγίου.

Δυστυχώς πίσω από αυτά τα Δημοσιεύματα υπάρχουν πολιτικά και τοπικιστικά συμφέροντα τα οποία κατά τρόπο προκλητικό, αδιαφορούν για τη μεγάλη υγειονομική περιπέτεια που διέρχεται η χώρα μας.

Αδιαφορούν για την εκρηκτική κοινωνική Αναστάτωση που θα προκαλέσουν σε μια εποχή που είναι περισσότερο από ποτέ, αναγκαία η κοινωνική ηρεμία, η συνοχή και η συμπαράσταση.

Αδιαφορούν για τη μεγάλη οικονομική δυσκολία που βιώνει ο λαός μας και για τη τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση για να δώσει λύσεις.

Είναι δε απορίας άξιον πως προβάλλονται διεκδικήσεις για τεμαχισμό της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και σε ποιους ισχυρούς στηρίζονται;

Όταν η Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε και εφαρμόζει συνενώσεις σε μεγάλα σχήματα, όπως Περιφέρειες Τοπικής Αυτοδιοίκησης – τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – τις Δ.Ο.Υ. – την Παιδεία – τις Υπηρεσίες Υγείας και σε πολλές άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Αυτή τη πελατειακή λογική που εφαρμόζουν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη που τούς έδωσε ο λαός και που γυρίζει πίσω τη χώρα μας, είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε με όλα τα μέσα.

Πρέπει, επιτέλους, κάποτε να επικρατήσει και στη χώρα μας η Αξιοκρατία, η ισονομία και η ισοπολιτεία.

Επειδή πιστεύουμε ότι η προσπάθειά Σας στηρίζεται σ’ αυτές τις Αρχές.

Παρακαλούμε

με την αυστηρή παρέμβασή Σας να αποθαρρύνετε κάθε σκέψη αυτών των ανιστόρητων για σχίσμα της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας οι οποίοι έχουν, κυρίως, στόχο την Ι.Π. Μεσολογγίου, την Πόλη της θυσίας και της προσφοράς, το παγκόσμιο Σύμβολο της Ελευθερίας.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δοθεί η πρέπουσα απάντηση σ’ αυτές τις επικίνδυνες συμπεριφορές κάποιων διακινητών.

Ι.Π. Μεσολογγίου 11/01/2022

ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η Διοικούσα Επιτροπή

Φλώρος Λάμπρος, τηλ. 6979713044

Κατσαβός Σταμάτης, τηλ. 6944686250

Σιάμος Κώστας, τηλ. 6953064016

Αντιπροσωπευτικά ονόματα πολιτών

Καραδήμας Κώστας Μπιλάλης Ανδρέας Γκανιάτσου Σοφία Κοντούλας Χρήστος Σακελλάρης Δημήτριος Λέφα Γεωργία Κοντούλας Γεώργιος Διαμαντής ΙωάννηςΠασσιόπουλος Σπύρος Γεωργόπουλος Γεώργιος Δουλαβέρη Βασιλική Μεταξιώτης Κώστας Δρόσου Βασιλική Κατσαρογιάννης Κων/νος Κασκαρίκα Όλγα

Συνεχίζονται οι υπογραφές χιλιάδων πολιτών, οι οποίες θα αποσταλούν όταν χρειαστεί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *