Κατηγορίες

Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για το Νοσοκομείο!

Κατά την έκτακτη (31-1-2022) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, που είχε ως θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος κατάρρευσης της γέφυρας του Ευήνου και τον αποκλεισμό της εκεί περιοχής από κάθε είδους κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, θέσαμε ερώτηση στον κ. Δήμαρχο εάν θα φέρει προς συζήτηση τις διαφαινόμενες εξελίξεις στη δημόσια υγεία και κατ’ επέκταση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Η απάντηση ήταν ότι «δεν έχω ενημέρωση»!

Επί του προκειμένου, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου και να μην είχε, όφειλε να έχει ενημέρωση για τις μεθοδεύσεις σχετικά με το Νοσοκομείο Μεσολογγίου!

Ερωτήματα:

  • Δεν ακούσατε κ. Δήμαρχε και διά στόματος του κ. Πρωθυπουργού, για δεύτερη φορά πρόσφατα στη Βουλή, ότι θα υπάρξει “τσουνάμι” στην υγεία, με συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων που απέχουν 20 έως 30 χιλιόμετρα μεταξύ τους;
  • Δεν ακούσατε κ. Δήμαρχε για νοσοκομεία κέντρα με “ακτίνες” σε επίπεδο Νομού όπως σε Αγρίνιο – Μεσολόγγι;
  • Δεν γνωρίζετε σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει και τα δύο νοσοκομεία της Αιτωλ/νίας;
  • Δεν έχετε ενημερωθεί ότι οσονούπω – εκτός από τους ήδη σε αναστολή εργαζόμενους – κινδυνεύουν περίπου 10.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να βρεθούν εκτός ΕΣΥ;

Εάν δεν τα έχετε πληροφορηθεί, είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε. Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων της πόλης αλλά και των δημάρχων τριών όμορων δήμων (Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Ξηρομέρου).

Εν κατακλείδι, για όλα αυτά τα μείζονα, πότε το Δημοτικό Συμβούλιο θα πάρει θέση; Και ο συντοπίτης Υπουργός προσλαμβάνει τι ακριβώς γίνεται ή μέλημά του είναι η επίδειξη “πυγμής” σε μη αρεστούς διοικητές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Ζητείται απάντηση.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι συμπληρώνονται δέκα χρόνια (2012) από την κατάργηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ως αυτόνομου νομικού προσώπου και τη διασύνδεσή του με το Αγρίνιο. Ελπίζουμε η “μαύρη” αυτή επέτειος να μη συνοδευτεί με χειρότερες εξελίξεις!

Για τους λόγους αυτούς σας καλώ ΑΜΕΣΑ να συγκαλέσετε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία ΟΛΩΝ ώστε να εκφραστεί η ομόθυμη απόφασή μας ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις περαιτέρω υποβάθμισης και κατάργησης του Νοσοκομείου μας. Όταν αποχώρησα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Ιούνιο του 2021, είχα τονίσει: Το Νοσοκομείο και τα μάτια μας! Ήρθε η ώρα να το διαφυλάξουμε…   

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος 

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *